Избраха концесионер на "Градина-централен", чадър и шезлонг ще са 16 лв.

Избраха концесионер на

Чадър и шезлонг на плаж "Градина-централен-част 2" ще струват по 8 лева, а на "Елените" по 10 лева, предвиждат два договора за концесии, одобрени днес от кабинета, съобщава "Дневник". Плажът "Градина - централен" - част 2 край Созопол ще се стопанисва от фирма "Алфа Дилеа" ООД.

Тя се задължава да плаща през първата година от срока на концесията 58 246.15 лв. без ДДС. Освен това дружеството да инвестира 108 228 лв. без ДДС в мерки относно опазването на околната среда, дюните и защитените територии на морския плаж.

Фирма "Алфа Дилеа" е регистрирана в София през 2008 година, като 99.71% от капитала е на кипърска компания. Останалите дялове са на Димитър Христов, който е собственик и на петролната компания "Роял Петролеум".

"Мирикал" ЕООД е новият концесионер на плаж "Елените" в община Несебър. Фирмата ще плаща през първата годиня 150 531.43 лв. без ДДС. Концесионерът е обещал и 179 568 лв. с включен ДДС като инвестиции за организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за целия срок на концесията.

Фирма "Мирикал" е регистрирана в Нови Искър през 2009 година, като основният и предмет на дейност е строителство и ремонти. Едноличен собственик на капитала е Камен Спасов, който притежава още 2 фирми и в една е съдружник.

Коментари

Още от последните новини