Избраха Деница Сачева за министър на труда след тежки тебати

Избраха Деница Сачева за  министър на труда след тежки тебати  - E-Burgas.com

Депутатите гласуваха и приеха кандидатурата на Деница Сачева за нов министър на труда и социалната политика.

„За“ гласуваха 114 народни представители, „против“ – 106, трима се въздържаха. Предложението за кадровата смяна в правителството беше на премиерът Бойко Борисов, след като в петък той поиска и прие оставката на министър Бисер Петков. 

Преди това темата за рокадата в състава на правителството ще се обсъжда на заседание на Съвета на управляващата коалиция ГЕРБ и Обединени патриоти.

Гласуването на рокадата беше предшествано от повече от час дебати.

Мотивите на премиера да поиска оставката на Бисер Петков са комплексни и свързани с бавните темпове на работа в министерството по ключови реформи.

„Те не са само хората с увреждания в социалното министерство – там са и пенсионерите, там са и точно тези уродливи явления, които се срещат в ТЕЛК-ове, болнични и където контролът трябва да се направи“, заяви преди дни премиерът Бойко Борисов и обяви, че постът на социален министър ще заеме Деница Сачева.

„Отговорността е моя – мисля, че с Деница Сачева ще имаме по-добри резултати, а и съм го консултирал с колегите, като Валери Симеонов, с когото първи говорих“, добави министър-председателят.

Сачева вече в била заместник в социалното ведомство в кабинета „Борисов 2“, а в третия настоящ управленски мандат зае поста на заместник-министър в образователното министерство.
Очаква се Бисер Петков да предаде поста министър на труда и социалната политика на Деница Сачева в 12 часа днес на церемония в Министерството на труда и социалната политика.

Коментари

Още от последните новини