Иван Гешев: Акциите в страната дадоха резултат

Иван Гешев: Акциите в страната дадоха резултат - E-Burgas.com
Архив news.bg

Главният прокурор Иван Гешев, който днес посети Монтана и няколко села от общината по повод акция на прокуратурата и полицията срещу битовата престъпност, обяви, че подобни акции имат голям ефект за превенция на битовата престъпност, съобщи БТА.

Тази сутрин той е разговарял с жители на селата Габровница, Доктор Йосифово и Войници и на ромския квартал на Монтана "Кошарник". Срещите са били на открито пред кметства и читалища.

По думите на Гешев хората са споделили проблемите в тези населени места - липсата на работа, трудният достъп до образование на децата от тези населени места и липсата на сигурност.

Гешев коментира, че прокуратурата и полицията не могат да решат другите проблеми, но могат да осигурят ред и спокойствие в селата като респектират престъпниците с по-чести акции и засилено присъствие там.

Тези мерки вече давали резултати - за първите два месеца на годината битовата престъпност в Монтанско е намаляла с 30%, а само за февруари - с 40 на сто в сравнение със същия период на миналата година. Прогнозите на полиция и прокуратура са до края на годината престъпленията в Монтанско да намалеят с 1/3.

При днешната акция са открити наркотици, незаконно добити дърва и е разкрита незаконна търговия с цветни метали, съобщиха от ОД на МВР в Монтана.

Коментари

Още от последните новини