И днес дъждовете продължават, жълт код в Бургас и още 9 области

И днес дъждовете продължават, жълт код в Бургас и още 9 области - E-Burgas.com

Жълт код за валежи от дъжд е обявен за 10 области в Източна България днес. Той важи за Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Сливен, Ямбол и Бургас.

Там се очакват значителни валежи с количество до 30-35 mm.

През деня увеличението на облачността от североизток ще обхване цялата страна и ще има почти повсеместни валежи от дъжд. На места след обяд ще има и гръмотевична дейност.

Максималните температури ще са между 22° и 27°, в крайните югозападни райони, където ще има повече слънчеви часове – до около 30°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще е предимно облачно и дъждовно с максимални температури 20-23°. Температурата на морската вода е 18-20°. Вълнението на морето ще се усили и ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

През почивните дни облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна, ще има и валежи, в събота на места в Западна и Северна България - временно интензивни, след обяд придружени с гръмотевици. Температурите слабо ще се понижат.

В понеделник ще има повече слънце, а валежите ще са на по-малко места. Ще започне да се затопля и дневните температури в по-голямата част от страната ще са между 26° и 31°, по-ниски ще остават по Черноморието.


 

Свързани статии
Жълт код за вятър в десет области от страната Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области 13 области у нас с жълт код за силен вятър Синоптик: Доста валежи ни чакат през октомври Уикендът идва с предупреждение за опасно време Топъл уикенд, но с много валежи Жълт код за опасно време в половин България Жълт код за опасно време в осем области Без валежи по морето днес Иде временно захлаждане, възможни са валежи във вторник
Тагове
валежи жълт код
Коментари

Още от последните новини