И Айтос потвърди: Отварят детските градини за Деня на детето

И Айтос потвърди: Отварят детските градини за Деня на детето - E-Burgas.com

Община Айтос отваря яслените групи и всички детски градини на 1 юни. Това стана ясно днес, на работна среща на директорите с кмета Васил Едрев във връзка със заповедта на Министъра на здравеопазването за отварянето на детските градини в периода 22 май - 1 юни. Бяха обсъдени всички мерки, които трябва да бъдат предприети преди детските заведения да отворят врати.

Основни теми на разговора с градоначалника бяха почистването на дворовете, пръскането срещу кърлежи, приемът на децата, меренето на термературата им, дезинфакцията, изследването на посудата и водата, храненето, информирането на родителите за мерките. Подробно беше обсъдено посрещането на децата и кой да присъства на приема, входовете и изходите на детските градини, движението на децата и групите, честотата на дезинфекциите в занималните. Родителите няма да се допускат в сградите, ще изпращат децата до входа на детското заведение.

 Променя се работното време на медицинските лица.. Те ще бъдат в градините от 7 часа сутрин, за да присъстват при приемането на всяко от децата, разпореди кметът. Стана ясно още, че Община Айтос ще осигури всички необходими материали и консумативи за стриктното спазване на противоепидемичните мерки. Повторно пръскане срещу кърлежи започва в началото на следващата седмица.

Проучването на директорките показало, че 50% от родителите имат нагласата да изпратят децата си на детска градина. Кметът Васил Едрев лично ще извърши проверка на всяко детско заведение, преди да стартира приемът на 1 юни, в понеделник.

Свързани статии
Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Неадекватен мъж от Карлово подлуди Айтос с бомбички, заплашва полицаи Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък Пиян айтозлия се претрепа с триколка Айтос дочака: Осигуриха финансиране за дългоочакван ремонт на две улици Двудневен празник проведоха в Айтос (Снимки) Засадиха стотици дръвчета по новите тротоари в Айтос ЖП прелези в Айтоско отиват в историята, общината изгражда нови надлези Хванаха 22-годишен дилър в Айтос Канят айтоските ученици към инициативи на МКЦ-Бургас
Тагове
айтос
Коментари

Още от последните новини