Хванаха дрогирана млада бургазлийка зад волана край училище в „Меден рудник“

Хванаха дрогирана млада бургазлийка зад волана край училище в „Меден рудник“ - E-Burgas.com

С момичето бил и 39-годишен местен криминоген, октрити са няколко дози метамфетамин

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани пет мъже и три жени, като са образувани четири бързи производства и четири преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерния случай е от 07.01.т.г., когато около 14.30 ч. в района до училище „Петко Росен” в к-с „Меден Рудник”, служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил "Мазда 3", с бургаска регистрация, управляван от 26 годишна бургазлийка. С автомобила се придвижвал и 39 годишен криминално проявен бургазлия. В мъжа са открити  общо пет найлонови плекчета с жълто кристалообразно вещество (метамфетамин), а в жената – найлоново пликче с бяло кристалообразно вещество (метамфетамин). Допълнително бургазлийката е тествана за употреба на наркотични или упойващи вещества, като drug test отчел положителна проба за употреба на амфетамин и метамфетамин. Водачката отказала да даде кръв за химичен анализ. Заедно с 39 годишния бургазлия са задържани за срок от 24 часа. Образувани са бързи производства.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо осем случая. Водачите са на възраст от 20 до 41 години, като сред тях има и две жени – на 26 години от Бургас и на 30 години от поморийското село Каменар. Същите са установени да управляват автомобил след употреба на следните наркотични или упойващи вещества, както следва : 26 годишната бургазлийка – амфетамин и метамфетамин, а 30 годишната жена от с. Каменар – бензодиазепин. Двама от водачите (на 22 и 30 години) шофирали след употреба на метамфетамин, един 23 годишен айтозлия след употреба на амфетамин и метамфетамин, един водач – 33 годишен бургазлия, шофирал след употреба на амфетамин, метамфетамин и бензодиазепин, един водач – 20 годишен созополчанин, управлявал л.а. „Хонда Сивик”, с бургаска регистрация, след употреба на канабис и един 41 годишен мъж от Свети влас, шофирал л.а. „БМВ 550 I”, с бургаска регистрация, след употреба на кокаин.

В един случай водачът на автомобил отказал да бъде тестван за употреба на наркотици, като е санкциониран с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 511 нарушения на скоростта. В два случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са трима. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани двама велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 23 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ / червен/ светофарен сигнал са санкционирани трима водачи.

Свързани статии
Повдигнаха обвинения на седем бургаски дилъри Три млади бургазлийки клиентки на прокуратурата заради търговия с наркотици Арестуваха десет дилъри в Бургас за седмица Акция "Скорост и пешеходци" до неделя 17-годишна ученичка от Бургас е задържана за разпространение на наркотици 13 души са задържани при акция в Бургас през седмицата, има и жена Бургаският съд не пощади Ванина от "Меден рудник", остави я под домашен арест Множество арести и глоби при мащабна акция в Бургаско Разбиха поредната наркооранжерия в Бургас, задържани са стари познайници (Снимки) Рекорден брой задържани дилъри при седмичните акции в Бургаско
Тагове
наркотици акция дрога
Коментари

Още от последните новини