Христо Грозев: Има доказателства за плащане от руското правителство на български медии

Христо Грозев: Има доказателства за плащане от руското правителство на български медии - E-Burgas.com

Журналистът Христо Грозев от разследващото издание „Белингкет“ разкри в ефира на БТВ, че има доказателства, според които има плащане на български медии от руска страна.

"Имаме доказателства за намеса в български медии, плащане от страна на руското правителство и представители на руските спецслужби на български медии за публикации, които представят Украйна в негативна светлина. Предстои да публикуваме разследването тези дни. Нямам представа какво става в България в отношенията между правителството и руското посолство, а също така виждаме, че  Русия няма силна реторика по отношение на България, така че може би има някаква договореност“, каза Грозев.

По думите му вследствие на многобройните случаи на гонене на руски дипломати от Европа, като последния такъв случай е във Франция, агентите на Кремъл са намалели значително. "Присъствието на руски шпиони в дипломатическите мисии е известно в повечето европейски страни", отбеляза Грозев и посочи, че в например във Виена е  имало около 20 агенти.

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване 6 милиона семейства са без ток в Украйна Захарова заплаши НАТО с война Очаква се Путин да направо ново важно съобщение днес МВнР: Българите в Русия най-добре да напуснат страната Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия Руският патриарх призова руснаците: Не се страхувайте от смъртта! Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад Бивш военен министър: Русия се готви да признае Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област за свои територии
Тагове
Русия
Коментари

Още от последните новини