Хората със странична реакция от ваксината ще могат да взимат болнични

Хората със странична реакция от ваксината ще могат да взимат болнични - E-Burgas.com
Снимка: ВМА

Д-р Георги Миндов, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София изяви мнение, че хората, които са получили странична реакция след ваксинация, могат да ползват болничен, предаде OFFNews.

От началото на седмицата, когато в имунизациите срещу COVID-19 се включиха и личните лекари, д-р Миндов е поставил ваксина на повече от 30 души от пациентската си листа. До момента няма оплаквания за странични реакции. Изявилите желание да се имунизират в неговия списък са общо около 80. По думите му до четвъртък ще успее да ваксинира всички, които са избрали ваксината на АстраЗенека.

Останалите обаче, които предпочитат РНК ваксина, вероятно ще трябва да се имунизират във ваксинационен център, защото условията за съхранението им са по-специални. Все пак д-р Миндов не изключи възможността да поставя и РНК ваксини, стига да има достатъчно желаещи в съответния ден от списъка. 

По повод логистиката на дозите от АстраЗенека той обясни, че сам е взел нужното му количество от Столична РЗИ, но в момента ваксини вече няма.

"Ходиш и си вземаш, ако има. В момента има голяма активност на ваксинационните центрове. Не мисля, че е заради 10 лв., които се полагат на убождане. Може би причините са други", каза още д-р Георги Миндов и препоръча при неразположение след ваксинацията пациентите да се обадят на личния лекар, а ако реакцията е по-сериозна - да звънят на Спешна помощ. Леките странични ефекти се лекуват симптоматично, обясни специалистът.

Свързани статии
Общо 100 хил. ваксини на Pfizer и AstraZeeneca пристигат утре у нас 13 603 са ваксинираните в област Бургас до този момент Лекари настояват за ново разпределение на ваксините До часове решават дали да пуснат нов "зелен коридор" за ваксините Единственият "Зелен коридор" за ваксини в Бургас е в "Славейков" Бъдещето на летния сезон зависи от това колко хора ще се ваксинират За удобство на бургазлии: Запишете си час за ваксина в двата пункта в болницата МЗ публикува списък на всички пунктове за ваксинация в област Бургас Кметът Димитър Николов: От 4 700 ваксинирани само седем души са прекарали ковид и то леко Доц. Дочев: Ваксинацията е личен пример, с който показваме пътя за спасение от вируса
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини