Грипната епидемия в област Бургас остава до 23 януари

Грипната епидемия в област Бургас остава до 23 януари - E-Burgas.com


Грипната епидемия в област Бургас остава, учениците се връщат на училище 23 януари. Ваканцията за учениците във всички 13 общини се удължава до 22 януари включително. Това е решението на Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания /ОРЗ/, който заседава днес в Областна администрация Бургас.

По думите на експертите от РЗИ броят на заболелите се е увеличил на 386 спрямо същия период на миналата седмица.

Остават в сила всички противоепидемични мерки: детските градини да работят, но в режим на „засилен филтър” – ограничава се достъпът на родители, забранява се посещаването на болни деца, както и сливането на отделни групи, преустановяват се хоспитализациите и плановите операции, също така свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.
Щабът ще заседава отново на 25 януари, когато ще стане ясно дали епидемията ще бъде прекратена.

В заседанието участие взеха областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов,  зам.-областният управител Севдалина Турманова,  зам.кметът на Бургас д-р Лорис Мануелян, представители  на РЗИ Бургас, Регионалното управление по образование , ръководителите на Центъра за спешна медицинска помощ, Регионалната здравна каса, представители на болнични заведения и други институции.

Коментари

Още от последните новини