Гореща вълна в следващите дни

Гореща вълна в следващите дни - E-Burgas.com

Гореща вълна ще обхване Балканите в следващите дни и ще вдигне температурите до летни стойности, сочи прогнозата на cross.bg. В събота топлият полъх ще се усети повече в западната половина на страната с температури от 19 градуса в района на София, до 26-27 във Видинско и по долното течение на река Струма.

Средно за страната - в ранния следобед термометрите ще показват между 22 и 27 градуса, 20-22 около крайбрежието и между 9 и 17 в планините.В неделя затоплянето ще продължи като температурите ще скочат с още 2-3 градуса. В часовете около и следобeд облачността ще се увеличи от югозапад, създавайки условия привечер за слаби превалявания в югозападната половина на страната.Новата седмица ще започне със следобедни жеги в цялата страна, но най-вече в Северозападна България, където очакваме стойности на термометрите около и над 30 градуса.

Във вторник времето у нас ще се определя от мощен студен фронт, преминаващ над континента. С него ще се усили вятърът и ще се създадат условия за валежи.

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието Предимно слънчево време на Коледа Облачно и ветровито време в неделя
Тагове
време прогноза
Коментари

Още от последните новини