Евакуират 150 българи от Одеса днес

Евакуират 150 българи от Одеса днес - E-Burgas.com
vchas.net

Очакваме днес 150 българи да бъдат евакуиране от Одеса. Това заяви консулът на България в Одеса Кирил Апостолов. „От вчера след първите взривове в Одеса започнахме моментално да изпълняваме нашия план за евакуация. Към днешния ден, ако всичко е наред, би трябвало до отпътуват от Одеса за България 3 автобуса. Очакваме около 150 души да бъдат евакуирани в рамките на днешния ден”, каза той по НТВ.

По думите му е осигурен транспорт за желаещите да се евакуират и за утре. „Стараем се да осигурим такъв и за вдругиден. Само през вчерашния ден съм разговарял с 400-500 души. Хората са притеснени. Имат желание да напуснат страната. Търсят варианти, много от тях напускат с автомобили”, посочи Апостолов.

„В Одеса нощта ситуацията беше спокойна. Около 4:30 часа съобщиха, че се включват сирените за въздушна атака, но нямаше такива и в последствие медиите опровергаха информацията. През нощта поне около района на Консулството не са се чували взривове”, съобщи още той.

„За Киев новините са спорни. Всичко, което излиза, след минути се опровергава. Стараем се да проверяваме информацията, която четем”, добави консулът на България в Одеса Кирил Апостолов.

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Захарова заплаши НАТО с война Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия Руският патриарх призова руснаците: Не се страхувайте от смъртта! Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад Бивш военен министър: Русия се готви да признае Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област за свои територии
Тагове
украйна война
Коментари

Още от последните новини