Ето я новата зала, където ще се проведе първото заседание на парламента (Снимки)

Ето я новата зала, където ще се проведе първото заседание на парламента (Снимки) - E-Burgas.com
Снимки Виолета Ашикова, БНР

Народното събрание открива десетата си пленарна сесия в новата пленарна зала „Света София“ в бившия Партиен дом, пише БНР. В началото на политическия сезон от трибуната на парламента обръщение към народа и Народното събрание ще направи държавният глава Румен Радев.

Държавният глава Румен Радев ще използва за втори път от началото на своя мандат конституционното си правомощие да направи обръщение към народа и народните представители за откриването на пленарна сесия. По традиция тя ще бъде открита тържествено и с декларации на политическите сили, които ще представят водещите си приоритети за новия политически сезон.

В седмичната програма на Народното събрание е предвидено прекратяване на пълномощията на председателя на Централната избирателна комисия Стефка Стоева, както и разискванията по проекта на решение за персонални промени в Министерски съвет. Правосъдният министър Данаил Кирилов подаде оставка преди дни след разговори с премиера Борисов. Точките са съответно втора и трета в програмата за четвъртък. Преди това депутатите ще обсъдят двата законопроекта на ГЕРБ и ДПС за промени в Изборния кодекс.

Днес след официалния старт на десетата пленарна сесия народните представители ще обсъдят ветото на президента Румен Радев върху разпоредби в закона за подземните богатства. Радев върна текстове с мотива, че предвиденото в закона удължаване срока на концесията и разширяване правата на концесионерите могат да доведат до затваряне на пазара и да възпрепятстват свободното движение на услуги.

Галерия
Свързани статии
Депутатите решават за четири ваксини срещи ковид Депутатите вдигнаха заплатите си с 500 лева Депутатите няма да работят и днес, липса на кворум отново провали заседанието на НС Фалстарт в парламента: Липса на кворум отложи заседанието Нищо неочаквано: Отново превърнаха в цирк българския парламент Депутатите се събират за извънредно заседание днес Депутатите обсъждат петия вот на недоверие срещу правителството Бургаски депутати ще разясняват на гражданите всички мерки срещу пандемията Парламентът изслушва Борисов за мерките с кризата Депутатите спорят с колко да намалят заплатите си по време на кризата
Тагове
парламент депутати
Коментари

Още от последните новини