Ето кога и как може да потърсите компенсация от "Бургасбус"

Ето кога и как може да потърсите компенсация от

Във връзка със създалата се извънредна ситуация на територията на страната и въведените ограничителни, противоепидемични мерки, "Бургасбус" въвежда следната организация за компенсиране на клиентите за невъзможността от ползване на превозни документи за пътуване:

1. При абонаментите за пътуване в градски транспорт (за правоимащи граждани), съгласно решение на Общински съвет - Бургас заредени в електронни карти - клиентът подава заявление, в което посочва  причината, поради която няма да използва картата си за пътуване.  

Заявлението може да бъде подадено по електронен път на е-mail [email protected] или на място - в Транспортната къща. След обработка на заявлението, картата за пътуване се блокира служебно от системен оператор, като в това състояние картата не може да бъде използвана от картодържателя при пътуване в градския транспорт.

След нормализиране на обстановката или при подаване от страна на клиента на писмено заявление по електронен път, на е-mail [email protected] или на място в Транспортна къща, картата се отблокира от системен оператор в Транспортната къща. Клиентите на "Бургасбус" ЕООД ще бъдат компенсирани за периода на неизползване на картата.

2. При абонаментните карти в междуселищния транспорт - клиентът подава писмено заявление до Рекламационната комисия на "Бургасбус" ЕООД, в което посочва причината, поради която няма да използва картата си за пътуване. Към заявлението задължително се прикрепя физическия образец на абонаментната карта за пътуване.  

Заявлението и картата се оставят в касов салон на Дружеството (Транспортна къща, Автогара "Юг", Автогара "Запад", Терминал "Меден рудник") или на касите в Камено и Поморие. След нормализиране на обстановката или при подаване на писмено заявление от страна на клиента, Рекламационната комисия взема решение да удължи срока на всеки превозен документ с броя дни, оставащи до края на валидността на приложения физически образец (считано от датата, следваща тази, на която заявлението е оставено на касов салон или каса). За удължения срок на валидност се издава талон за валидност по образец, с който клиентът ще може да ползва съответната линия, без допълнително заплащане.

Свързани статии
"Бургасбус" учестява автобусите със завръщането на учениците в клас Автобус на всеки кръгъл час в новогодишната нощ в Бургас "Бургасбус" със специално разписание по празниците Предлагат едногодишна карта за градския транспорт в Бургас, едно пътуване ще струва левче Тролейбус потроши два стълба на Околовръстното, двама пътници пострадаха Нови промени в градския транспорт от понеделник Нови маршрути и курсове на автобусите в Бургас за новата учебна година Кондукторка пострада при поредно отнемане на предимство на автобус от градския транспорт Пускат нощни автобуси заради музикалните фестивали в Бургас Още една автобусна спирка в Бургас стана "зелена" (Снимки)
Тагове
Бургасбус
Коментари

Още от последните новини