Ето как премина срещата между президента и представителите на полицията и ДАНС (Видео)

Ето как премина срещата между президента и представителите на полицията и ДАНС (Видео) - E-Burgas.com

Очаквам наказания и за провокаторите, провокирали безредици на протестите, и за полицаите, които превишават правата си и бият невинни граждани, каза днес президентът Румен Радев на среща с главния секретар на МВР Ивайло Иванов, директора на СДВР Георги Хаджиев и началника на ДАНС Димитър Георгиев. "Еднакво съм загрижен и за полицаите, и за протестиращите", допълни той. Държавният глава настоя на задържаните своевременно да се осигурява адвокат, а полицията да действа така, че да не позволява да се стига до ексцесии.

Повод за срещата бяха събитията от 2 септември, когато се стигна до сблъсъци между протестиращи и полиция, арести и се появиха информации за полицейско насилие. По данни на МВР на този ден са пострадали 80 служители на МВР и са били арестувани 126 души. Информация за пострадалите протестиращи не беше дадена.

В началото на срещата пролича различие в позициите на президента, който твърдеше, че полицията е упражнила неправомерно насилие към невинни протестиращи, и на Иванов, смятащ, че операцията е била много добре проведена. Вижте цялата среща от стрийма на Novini.bg.

Свързани статии
ДАНС проверява 47 „златни паспорти“ по сигнал на Министерството на правосъдието Президентът: Слуховете за военни бази у нас са спекулации Рашков: Предстои реформа в МВР МВР отчита спад на престъпленията през 2021 Балотаж: Герджиков ще опита да стопи огромната преднина на Радев Проф. Герджиков: Бих подкрепил Петков за премиер, аз го запознах с Радев Лозан Панов заподозря предателство от страна на "Демократична България" МВР и НАП влязоха в "Автомагистрали" Отново над 4 800 новозаразени, протестите срещу мерките продължават Край на протестите? Държавата и пътния бранш се разбраха
Тагове
президент мвр данс протести
Коментари

Още от последните новини