Ето как премина срещата между президента и представителите на полицията и ДАНС (Видео)

Ето как премина срещата между президента и представителите на полицията и ДАНС (Видео) - E-Burgas.com

Очаквам наказания и за провокаторите, провокирали безредици на протестите, и за полицаите, които превишават правата си и бият невинни граждани, каза днес президентът Румен Радев на среща с главния секретар на МВР Ивайло Иванов, директора на СДВР Георги Хаджиев и началника на ДАНС Димитър Георгиев. "Еднакво съм загрижен и за полицаите, и за протестиращите", допълни той. Държавният глава настоя на задържаните своевременно да се осигурява адвокат, а полицията да действа така, че да не позволява да се стига до ексцесии.

Повод за срещата бяха събитията от 2 септември, когато се стигна до сблъсъци между протестиращи и полиция, арести и се появиха информации за полицейско насилие. По данни на МВР на този ден са пострадали 80 служители на МВР и са били арестувани 126 души. Информация за пострадалите протестиращи не беше дадена.

В началото на срещата пролича различие в позициите на президента, който твърдеше, че полицията е упражнила неправомерно насилие към невинни протестиращи, и на Иванов, смятащ, че операцията е била много добре проведена. Вижте цялата среща от стрийма на Novini.bg.

Свързани статии
Шефът на МВР непреклонен: С 10% ще е увеличението на заплатите в системата 14 дилъри, обикалящи около училищата, са задържани в Бургас Автоинструктори, студенти и полицаи излизат на протести днес 94-ти ден на протести срещу правителството Телефонните измами в Бургас и Поморие отново се отприщиха, ето как да се предпазите Президентът Румен Радев идва в Карнобат за празника на града 16 септември - без жертви на пътя До края на септември остава слънчево и топло Шефът на МВР не знаел за акцията срещу Мариан Колев и "Хиполенд" Румен Радев: Оставката на правителството е единственият изход от кризата (Видео)
Тагове
президент мвр данс протести
Коментари

Още от последните новини