Ето как Бургас ще отбележи 114 години от независимостта на България

Ето как Бургас ще отбележи 114 години от независимостта на България  - E-Burgas.com

Този четвъртък, 22 септември, се навършват 114 години от обявяване на независимостта на България през 1908 г. Включете се и вие в ритуалите, посветени на националния празник:

10:30 часа

пл. „Атанас Сиреков”

Ритуал по издигане на националния флаг на Република България, флаговете на Европейския съюз и на Община Бургас. Празничен молебен за благоденствието на независима България.

11:00 часа

Военен клуб – Бургас, ул. „Христо Ботев“ №48

Ритуал по полагане на венци и цветя при Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк, в памет на загиналите за защита на българската независимост.

11:30 часа

Площад „Атанас Сиреков“

Празничен концерт с участието на ФТА „Никола Гинов“ и ДФТА „Радост“.

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество Бургас отбеляза 145 години от своето Освобождение (Снимки) Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Ето как Бургас ще отбележи 145 години от освобождението си Около 360 000 българи празнуват имен ден С рибен курбан и два нови паметни знака бургаските рибари отбелязаха стария Никулден (Снимки) Честваме Никулден - официалният празник на Бургас, моряците, рибарите и банкерите Отбелязваме Андреевден, денят започва да расте Кметът Димитър Николов поздрави сърдечно бургаските учители
Тагове
празник
Коментари

Още от последните новини