Ексдепутат от Бургас: Слънчев бряг е сигурна дестинация

Ексдепутат от Бургас: Слънчев бряг е сигурна дестинация  - E-Burgas.com

„Европа да разбере, че България е сигурна дестинация за почивка. Това трябва да бъде най-важната и спешна задача на служебния министър на туризма Стела Балтова”. Това написа във Фейсбук профила си Димитър Бойчев, който представляваше региона в парламентарната Комисия по икономическата политика и туризъм.

Ексдепутатът обръща внимание, че добрата реклама за всяка една държава са обнадеждаващите данни за местната ситуация с Ковид 19.

Според здравните власти България категорично излиза от третата вълна на пандемията. Това се вижда и от публичната статистика. Сега е точния момент правителството да разпространи тези данни до партньорите ни по цял свят. Туристите не търсят сами информация– тя трябва да достигне до тях от местните туроператори”, категоричен е Бойчев.

Той припомни, че в края на 44-тото Народно събрание, с гласовете на ГЕРБ, беше осигурен бюджет за продължение на програмата за подпомагане на туроператорите, т.е. така наречените 35 евро за чартърна седалка.

Министерството на туризма трябва да работи в посока тази програма да се разшири и към автобусния превоз. Това е реалистично искане на бранша, което ще има положителен ефект в трудната ситуация.

Новият министър на туризма е именно човек от бранша, затова очакванията към нея са за бързи решения и действия в полза на сектора.

Миналата седмица Димитър Бойчев се включи в инициативата за ускорена ваксинация на персонала на хотели, ресторанти и магазини на територията на Слънчев бряг и региона.

Колкото повече хора за защитени с ваксина, толкова по-големи са шансовете за успешен сезон, категоричен е Димитър Бойчев.

Свързани статии
Отварят пунктове за ваксиниране в Слънчев бряг и Несебър Въоръженият обирджия от Слънчев бряг ще лежи в ареста, чакат го и други производства Задържаха мъжа ограбил с пистолет жена в Слънчев бряг Министерството на туризма и общините започват обща кампания за привличане на туристи Първите руски туристи идват в Бургас с два полета днес Назначиха нов зам.-министър на туризма Предлагат въвеждане на туристически ваучери на всеки ваксиниран срещу ковид Туристи идват основно през уикенда Арменец с ''Лексус'' опита да подкупи полицаи с 20 лв. в Слънчев бряг Туристическият бранш: Всеки вложен лев се връща 4 пъти в икономиката
Тагове
туризъм слънчев бряг
Коментари

Още от последните новини