Двойно повече случаи на ковид в Карнобат и Айтос, рекорден ръст в цялата област

Двойно повече случаи на ковид в Карнобат и Айтос, рекорден ръст в цялата област - E-Burgas.com

Двойно повече новорегистрирани случаи на коронавирус отчитат в общините Карнобат и Айтос. За едно денонощие са заболели съответно 44 и 36 души, информират от РЗИ. Рекордна е и бройката нови случаи в цялата област – 375.

Община Бургас е с най-много новозаразени – 224. Двойно повече са случаите във всички общини.

Седем души са в тежко състояние, а 14 са починали. Общо за област Бургас случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 към момента са  7817. Излекувани са 2103 лица. Хоспитализирани общо  414 пациента.

Ежедневно се извършват епидемиологични проучвания на регистрираните положителни случаи и се предприемат съответните противоепидемични мерки.

Свързани статии
Най-голям брой новозаразени от май - 346 за денонощие Делта вариантът вече върлувал в Бургаско Увеличават се новозаразените с COVID-19 у нас 200 са новозаразените с ковид за денонощие Продължава увеличаването на новите случаи на ковид у нас Бургас на второ място по новозаразени с ковид за денонощието Бургаските болници се подготвят за четвъртата вълна 121 новозаразени с ковид у нас Епидемиолог: Четвъртата вълна вече е у нас 96 са новите случаи на коронавирус у нас
Тагове
коронавирус карнобат айтос ковид
Коментари

Още от последните новини