Двойно повече случаи на ковид в Карнобат и Айтос, рекорден ръст в цялата област

Двойно повече случаи на ковид в Карнобат и Айтос, рекорден ръст в цялата област - E-Burgas.com

Двойно повече новорегистрирани случаи на коронавирус отчитат в общините Карнобат и Айтос. За едно денонощие са заболели съответно 44 и 36 души, информират от РЗИ. Рекордна е и бройката нови случаи в цялата област – 375.

Община Бургас е с най-много новозаразени – 224. Двойно повече са случаите във всички общини.

Седем души са в тежко състояние, а 14 са починали. Общо за област Бургас случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 към момента са  7817. Излекувани са 2103 лица. Хоспитализирани общо  414 пациента.

Ежедневно се извършват епидемиологични проучвания на регистрираните положителни случаи и се предприемат съответните противоепидемични мерки.

Свързани статии
Шишков в Айтос: Ще съдействаме за изграждане на обходен път, липсва инициатива от общината Зам.-министър също идва на проверката в Айтос Инспектират нововъведените мерки на опасния път в Айтос 3327 нови случаи у нас, в Бургаско - 137 Д-р Казмин, УМБАЛ-Бургас: След прекаран ковид търсете ревматолог Професор предрича плавно повишаване на ковид кризата у нас Лекари искат пълен локдаун: Изнемогваме, хора умират в линейките Кметът на Айтос и НПО ще обсъдят нови мерки за ограничение на трафика Над 19% са положутелните проби от 18 000 теста за коронавирус Близо 3500 са новозаразените с ковид, хоспитализираните у нас вече са над 5500
Тагове
коронавирус карнобат айтос ковид
Коментари

Още от последните новини