Движението по ремонтираната ул. „Транспортна“ е неограничено и вече без задръствания

 Движението по ремонтираната ул. „Транспортна“ е неограничено и вече без задръствания - E-Burgas.com

Приключва основният ремонт на ул. "Транспортна". Тя е цялостно преасфалтирана двустранно и движението на автомобили по нея вече се извършва безпрепятствено. Маркировката ще бъде положена другата седмица нощем, за да не се пречи на трафика. Преасфалтирано е и кръговото кръстовище при Траурния парк, където "Транспортна" свършва в долния си край. Остават дребни довършителни работи, които са извън платната.

Община Бургас благодари за търпението на своите жители и гости. Ремонтът на тази ключова улица беше продължителен, защото бе подменена и цялата ВиК мрежа под нея.

Дължината на ул. "Транспортна" от кръговото при Траурния парк до магазин "Метро" е 3000 метра. Преасфалтирани са 14 300 м2 в едното и 12 720 м2 в другото платно. На мястото на стария е монтиран нов бордюр с дължина 2200 метра.

С проекта е изграден нов колектор на Изгревско дере до Мол Плаза и изцяло нов дъждовен колектор в частта на магазин Лидъл. Нов водопровод с канализационни отклонения има и в зоната на Траурния парк. Монтирани са 80 нови дъждоприемни решетки.

 

 

Галерия
Коментари