Двама души на 85 и 90 г. са с обвинения за убитата котка в София

Двама души на 85 и 90 г. са с обвинения за убитата котка в София - E-Burgas.com

Двама души на 85 и 90 г. са привлечени като обвиняеми за проява на жестокост и убийство на котка в София предаде "Нова".

Неприятната сцена се разигра в неделя в столичния квартал „Враждебна” и беше заснета от съседче на възрастната двойка. Записът буквално предизвика буря в социалните мрежи.

От Софийската градска прокуратура водят досъдебно производство по случая. Обвинените не са осъждани досега. Според прокуратурата те са нанесли множество удари с дървена пръчка, ритали са и са удряли собствената си домашна котка в земята, посредством завързано за нея въже в задните ѝ лапи. Така са я убили. Престъплението е извършено по особено мъчителен начин за животното и с особена жестокост, смятат още от прокуратурата. Двамата са действали като съизвършители и са осъществили деянието в присъствието на малолетно дете.

Разследването по делото продължава. На обвиняемите ще бъде назначена съдебнопсихиатрична и психологична експертиза, с оглед установяване на годността им да носят наказателна отговорност и да участват в производството.

Коментари

Още от последните новини