Два златни скункса за Тошко Йорданов - заради рязането на крайници и отказа от мажоритарни избори

Два златни скункса за Тошко Йорданов - заради рязането на крайници и отказа от мажоритарни избори  - E-Burgas.com

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов е официално номиниран за удостояването му с отличието “Златен скункс” на „Господарите“ заради заплахата му от ефира на телевизия 7/8 да приложи строгите Крумови закони по адрес на репортер от Нова телевизия, допуснал неволна грешка, съобщават от Граждански форум „Свободна журналистика”. 

С тази своя необяснимо груба вербална агресия срещу журналиста Благой Цицелков и с напомнянето, че ако бяхме в Крумова България, заради въпросния лапсус сега „щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона”, новоизбраният депутат Тошко Йорданов спокойно може да „допринесе“ и до пропадането на България още по-надолу в класацията по свобода на медиите в класацията на "Репортери без граници", предупреждават от Форум „Свободна журналистика”. В интерес на истината, заместник-председателят на политическа партия „Има такъв народ“ Тошко Йорданов съвсем не за първи път демонстрира подобно скандално и агресивно поведение, както и недопустимо остър, хаплив език – преди време той вулгарно напсува и обиди много грозно в ефира на 7/8 TV варненска журналистка в авторското си коментарно предаване „Студио Хъ“, напомнят от неправителствената организация. Със заплахите си към репортера от Нова телевизия депутатът и тв водещ Тошко Йорданов влиза и в разрез с разпоредбите на Етичния кодекс на българските медии, който изисква придържане към добър тон и благоприличие, изтъкват от Форум „Свободна журналистика”. Очакваме в тази връзка Комисията за журналистическа етика, която е единственият орган, упълномощен да се произнася относно нарушения на Етичния кодекс на българските медии, да се самосезира по случая и да излезе със свое решение относно смущаващото изявление и заплашителни думи на Тошко Йорданов в ефира на 7/8 TV срещу репортера от Нова телевизия, заявяват от Граждански форум „Свободна журналистика”.

Вторият “Златен скункс” е редно да бъде връчен на председателя на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов за отказа му от въвеждането на мажоритарни избори у нас при условие, че смяната на избирателната система от пропорционална към мажоритарна е записана черно на бяло в Учредителната декларация на ПП „Има такъв народ“ като една от основните цели пред партията, подчертават от Форум „Свободна журналистика”.

В гражданското сдружение са убедени, че заради вербалната си агресия, хаплив език и отправените заплахи към журналист, които нямат нищо общо с разбиранията ни за добрите нрави, въпросният депутат от „Има такъв народ“ не бива да бъде предлаган и избиран за член на бъдещата Комисия по културата и медиите, както и на Комисията по образованието в 45-тото Народно събрание. Още по-абсурдно и недопустимо би било Тошко Йорданов да бъде включен и в Комисията по парламентарна етика в 45-тото Народно събрание, категорични са в Граждански форум „Свободна журналистика”.

Свързани статии
Още депутати може да напуснат Слави Трифонов Слави Трифонов няма да подкрепи кабинет с премиер Петков или Василев Тошко Йорданов: При Кирил Петков и при Бойко Борисов доминира Азът По-голямата част от българите приемат решението на Слави Трифонов като изнудване Проф. Радулов: Тошко Йорданов ни каза, че сме нищо, защото хората гласували за Слави, а не за нас Слави Трифонов: Нямам нищо общо с Ахмед Доган и не съм го виждал от много години Слави Трифонов призна, че ИТН ще подкрепи ПП Асен Василев съди Тошко Йорданов за четвърт милион лева СУ заключи: Петър Илиев е плагиатствал СУ ще проверява плагиатствал ли е Петър Илиев
Тагове
Тошко Йорданов Има такъв народ Златен скункс
Коментари

Още от последните новини