Два екипа обслужват региона в бургаската лаборатория, поемат до 90 теста на денонощие

Два екипа обслужват региона в бургаската лаборатория, поемат до 90 теста на денонощие - E-Burgas.com

Два са екипите, които работят в бургаската генетична лаборатория и обслужват Бургаския регион. Съобщи кметът Димитър Николов, като подчерта, че са достатъчни за обслужването в областта.

УМБАЛ-Бургас сътщо разполага с един екип, който се занимава с бързите тествое. На денонощие могат да се правят до 90 генетични тестове.

Тестовете се правят от висококвалифицирани специалисти и затова заостряме вниманието към специалностите – инфекциозни заболявания, вирусология, генетика.

Факултетът по медицина ще въведе такива курсове, успоредно с обучението по медицина и такива часове, които да привлекат младите хора да се обучават в тази област.

"Много е важно да знаем каква е обстановката в Бургас – колко хора са носители, колко са заразени, за да имаме цялостна епидемиологична картина за състоянието в Бургас. В ежедневен контакт сме с фирмите – дистрибутори на тези тестове. Заявките ни са по- големи от това, което могат да ни доставят. Такива проблеми изпитват всички лаборатории и в България, и в цяла Европа", каза още Николов на днешния брифинг.

Свързани статии
Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г
Тагове
коронавирус Бургас
Коментари

Още от последните новини