Два часа разлика! Ревизоро: Водна криза в Бургас няма да има

Два часа разлика! Ревизоро: Водна криза в Бургас няма да има - E-Burgas.com

Емил Димитров поиска оставката на заместника му Атанаска Николова

Водна криза няма да има, заяви пред премиера Бойко Борисов министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който докладва на премиера ситуацията с водоснабдяването в бургас и мерките, които ще се предприемат, съобщиха от МС пред bTV.

Екоминистърът поиска заместникът му в министерството Атанаска Николова да бъде освободена от поста и да бъдат назначени двама нови заместник-министри.

Те да отговарят съответно за водния ресурс на България и за отпадъците и екологията. Борисов заяви, че очаква предложения относно назначаването на заместник министри.

Часове преди срещата Емил Димитров предупреди от парламентарната трибуна за опасност от водна криза в бургас, водни бунтове догодина, възможно безводие за земеделците.

100 млн. евро имаме по Плана за възстановяване за напоителните системи", изтъкна премиерът Борисов, като напомни, че средства и план за действие има. По думите му сега са най-подходящите месеци да се реабилитира тази част от системата, която ще позволи да се задържи водния обем от предстоящите зимни месеци.

Министър-председателят посочи,че единственият му упреккъм министър Димитров е, че не му е докпадвал по темата още на правителственото заседание в сряда.

Свързани статии
Започват ремонтите на язовирите Ахелой и Порой Ревизоро: Ако до 20 февруари не изградим тръбите, не искам да съм в Бургас на изборите Валежите от последните дни вдигнали нивото на язовир Камчия Язовирите "Ахелой" и "Порой" вече са с приоритет за питейно-битови нужди Тома Белев: Защо никой не казва, че в язовирите "Ахелой" и "Порой" няма вода Бургаските съветници искат да се види под лупа къде изтича водата на язовир Камчия Нов стопанин на язовирите Ахелой и Порой ще спасява Бургас от водна криза НА ЖИВО: Извънредната общинска сесия заради водната криза Ревизоро в Бургас: Криза няма да има, Варна ще се лиши от вода Съветници искат извънредна сесия заради казуса "Камчия", ВиК намекна за тегави процедури около резервните варианти
Тагове
водна криза ревизоро язовир камчия
Коментари

Още от последните новини