Два часа разлика! Ревизоро: Водна криза в Бургас няма да има

Два часа разлика! Ревизоро: Водна криза в Бургас няма да има - E-Burgas.com

Емил Димитров поиска оставката на заместника му Атанаска Николова

Водна криза няма да има, заяви пред премиера Бойко Борисов министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който докладва на премиера ситуацията с водоснабдяването в бургас и мерките, които ще се предприемат, съобщиха от МС пред bTV.

Екоминистърът поиска заместникът му в министерството Атанаска Николова да бъде освободена от поста и да бъдат назначени двама нови заместник-министри.

Те да отговарят съответно за водния ресурс на България и за отпадъците и екологията. Борисов заяви, че очаква предложения относно назначаването на заместник министри.

Часове преди срещата Емил Димитров предупреди от парламентарната трибуна за опасност от водна криза в бургас, водни бунтове догодина, възможно безводие за земеделците.

100 млн. евро имаме по Плана за възстановяване за напоителните системи", изтъкна премиерът Борисов, като напомни, че средства и план за действие има. По думите му сега са най-подходящите месеци да се реабилитира тази част от системата, която ще позволи да се задържи водния обем от предстоящите зимни месеци.

Министър-председателят посочи,че единственият му упреккъм министър Димитров е, че не му е докпадвал по темата още на правителственото заседание в сряда.

Свързани статии
Ревизоро: Разреших да се свалят нивата на язовирите "Ахелой" и "Порой" заради ремонти Ревизоро затяга контрола върху незаконните сметища Започват ремонтите на язовирите Ахелой и Порой Ревизоро: Ако до 20 февруари не изградим тръбите, не искам да съм в Бургас на изборите Валежите от последните дни вдигнали нивото на язовир Камчия Язовирите "Ахелой" и "Порой" вече са с приоритет за питейно-битови нужди Тома Белев: Защо никой не казва, че в язовирите "Ахелой" и "Порой" няма вода Бургаските съветници искат да се види под лупа къде изтича водата на язовир Камчия Нов стопанин на язовирите Ахелой и Порой ще спасява Бургас от водна криза НА ЖИВО: Извънредната общинска сесия заради водната криза
Тагове
водна криза ревизоро язовир камчия
Коментари

Още от последните новини