Дронове ще следят граничната бразда и работата на граничните полицаи

Дронове ще следят граничната бразда и работата на граничните полицаи - E-Burgas.com

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев очаква солидна финансова подкрепа от страна на ЕК за охраната на българо-турската граница по механизма за солидарност.

Дронове се включват в работата на МВР по охраната на браздата. Те ще следят както за незаконно преминаване, така и за корупционни практики в "Гранична полиция".

"Има десетки задържани. Ще снабдим границата с дронове, които ще следят и работата на нашите служители и ви уверявам, че в момента, в който те заработят, корупционните практики ще спаднат драстично", посочи Демерджиев.

Национално съвещание на МВР се провежда в сградата на Главна дирекция "Национална полиция“, информираха от пресцентъра на ведомството. Присъстват политическото и професионалното ръководство на МВР, директорите на главни дирекции, ОДМВР и СДВР, както и на административните структури в министерството.

Анализ на резултатите от дейността на МВР по превенция и противодействие на престъпността, състоянието на пътно-транспортния травматизъм през 2022 г., организацията на дейността на структурите на МВР в периода на подготовката и провеждането на избори за 49-ото Народно събрание са темите, които ще бъдат обсъдени на съвещанието.

Коментари

Още от последните новини