Допълнителни медицински екипи по Южното Черноморие

Допълнителни медицински екипи по Южното Черноморие - E-Burgas.com

Областният управител на Бургас,кметовете на южното Черноморие подписаха меморандум за сътрудничество за осигуряване на допълнителни медицински грижи с министрите на здравеопазването и туризма

С постановление на Министерския съвет се взе решение да бъде разкрит в Приморско филиал за спешна медицинска помощ. Така ще се отговори на потребностите от осигуряване на спешната медицинска помощ в района.

Кметът на Община Приморско д-р Германов обяви, че с това решение на Министерски съвет, което е факт след активното съдействие на областния управител проф. Нейкова, Приморско намери решение на проблем, който съществува повече от десетилетие. В продължение на взетото решение днес в Министерството на здравеопазването беше подписан Меморандум за сътрудничество за подсигуряване на допълнителни медицински екипи по Южното Черноморие. Това се осъществи по инициатива на министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и министъра на туризма Илин Димитров. 

На официалната церемония присъстваха още областният управител на област Бургас проф. Мария Нейкова, кметовете на общините Приморско - д-р Димитър Германов, на Царево - Георги Лапчев, на Созопол - Тихомир Янакиев, директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" -д-р Валентин Димитров и директорът на РЗИ -Бургас д-р Георги Паздеров. 

Целта е с допълнителни екипи да се гарантира още по-адекватното оказване на медицинска помощ на туристите и българските граждани през натоварения летен сезон, като по този начин се отговори на очакванията на туристите, които предпочитат да пътуват до курорти, в които има добри условия, спокойствие и сигурност, в това число и медицинска услуга на високо ниво.

Към момента за осигуряването на спешната помощ по южното Черноморие са разкрити филиали в градовете Царево и Созопол. За да се съкрати времето за пристигане на линейките, Филиалът за спешна медицинска помощ в Приморско, който беше разкрит на трети май, с решение на Министерски съвет, ще разполага с два екипа – един мобилен и един стационарен, който ще работи целогодишно и денонощно.

Коментари

Още от последните новини