До 75% по-малко полети от и до България, влакове и автобуси пътуват празни

До 75% по-малко полети от и до България, влакове и автобуси пътуват празни - E-Burgas.com

От началото на пандемията от коронавируса COVID-19 самолетните полети от и до България са се понижили със 70-75%. Това обяви пред bTV министърът на транспорта Росен Желязков.

Той добави, че служителите на летищата също са от хората, които са на първа линия в борбата със заразата и намекна, че и те трябва да получат допълнително възнаграждение от 1000 лв. към заплатите си, както медицинските специалисти.

По думите на транспортния министър всеки един вид сухопътен транспорт в България също изпитва затруднения заради мерките срещу разпространението на коронавируса и понижената дейност на бизнеса и гражданите.

„Затруднения има при обслужването на кредити и към доставчици на горива от страна на пътническия сузохеземен транспорт. От град до град пътуват автобуси, но няма пътници. Международните курсове са тотално спрени“, разказа той.

Според него схемата „60/40“ ще бъде адаптирана и към транспорта. Ако не бъдат взети мерки за подпомагане на компаниите в сектора, ще има масови фалити. Превозвачи отпреди епидемията, авно ще имат проблеми. Останалите ще имат адекватен начин на подпомагане", каза Желязков.

Според министърът няма струпване на хора в градските автобуси. „Физическата дистанция в автобусите е видима. Местната власт трябва да контролира това“, допълни Желязков.

Движението на влаковете остава същото. „Железниците са основният начин на придвижване Продажбата на билети в БДЖ е спаднала 4 пъти, има много празни вагони. При пътуване по Великден ще се спазва физическа дистанция във влаковете. В момента на няколко купета има един пътник“, обясни транспортният министър.

Свързани статии
Заради сигурността на сезона: Започва масово тестване за коронаворус в Бургас Шеф на РЗИ: Скоро ще се върнем към нормалния начин на живот Доц. Кунчев в Бургас: Ще помогнем и на местния бизнес (Видео) В началото на юни разхлабват още мерки, но маските няма да отпаднат скоро Климатолог: Чистият въздух на морето ще прогони вируса Хоспитализираните с коронавирус у нас вече са под 200, 17 са новите случаи Коронавирусът продължава да отстъпва - 32-ма излекувани срещу 17 новозаразени у нас Бургаските учители и служители в детски градини бяха тествани за коронавирус, няма нито един заразен 42-ма се излекуваха от коронавирус за денонощието 39 са новите случаи на коронавирус, оздравелите отново са повече
Тагове
коронавирус БДЖ полети
Коментари

Още от последните новини