До 6 години затвор грозят Цветелин Георгиев заради купване на гласове в Маринка

До 6 години затвор грозят Цветелин Георгиев заради купване на гласове в Маринка - E-Burgas.com
trud.bg

Софийска градска прокуратура приключи разследване по досъдебно производство, образувано за престъпление против политическите права на гражданите. Деянието е квалифицирано по чл. 167, ал. 2 от НК. В качеството на обвиняем по делото е бил привлечен Цветелин Георгиевм който бе кандидат за народен представител в парламентарните избори, насрочени и проведени на 11 юли.

В хода на разследването е било установено, че на 29.06.2021 г., в село Маринка, община Бургас, обвиняемият дал на няколко лица имотна облага с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определен кандидат и на коалиция. Той раздавал пликове с хранителни продукти, съдържащи колбаси, брашно, леща и макарони.

След привличането му в качеството на обвиняем на Георгиев е била наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Предстои Софийска градска прокуратура да внесе в съда обвинителен акт срещу извършителя на престъпното деяние, за което законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години и глоба от 10 000 лева до 20 000 лева.

Свързани статии
Мъж получи условна присъда за търговия с вот 57 са образуваните производства за изборни нарушения, прокуратурата иска три имунитета Ст. комисар Калоян Калоянов: От 40 до 100 лв. струва купеният глас в региона МВР работи по 100 случая за купуване на гласове Две от три крачки за решаване на кризата с питейната вода в Димчево били направени Бургаски села на протест заради качеството на водата 612 са образуваните досъдебни производства за търговия с вот до деня за размисъл Бургаска област сред най-разследваните от МВР за търговията с вот "Изправи се! Мутри Вън" - Бургас натири Цветелин Георгиев Кандидат за депутат е сред задържаните за купуване на гласове
Тагове
Цветелин Георгиев Маринка купуване на гласове
Коментари

Още от последните новини