Днес се затопля, от утре опасност от поледици

Днес се затопля, от утре опасност от поледици - E-Burgas.com

Минималните температури днес ще са между минус 6° и минус 1°, в отделни райони – до около минус 8°, максималните - между 5° и 10°. Облачността ще е значителна, с временни разкъсвания в следобедните часове, сочи прогнозата на БНТ. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад.

В планините облачността ще е значителна, с временни разкъсвания в следобедните часове. Почти без валежи. Ще духа умерен до силен западен вятър, който привечер ще се ориентира от юг-югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

През нощта и в събота на много места в страната ще превали дъжд и ще има условия за образуване на поледици.

В планините и високите полета в Западна България ще превалява сняг. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Валежите бързо ще спрат, а облачността ще се разкъсва, над Западна България и ще намалява.

Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните в по-голямата част от страната ще са между 5° и 10°.

В неделя вятърът отново ще е от югозапад, слаб, а температурите ще се повишат още малко. След временното разкъсване и намаление, облачността отново ще се увеличи и по-късно през деня и през нощта срещу понеделник в югозападната част от страната на места ще превали дъжд.

В понеделник ще се задържи със значителна облачност, на отделни места ще има и слаби валежи. Вятърът за кратко ще стане от запад.

Във вторник ще е без валежи, ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне.

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието Предимно слънчево време на Коледа
Тагове
време прогноза поледици
Коментари

Още от последните новини