Детелина Иванова: Приемам решението на министъра, но не съм съгласна с това как бях квалифицирана

Детелина Иванова: Приемам решението на министъра, но не съм съгласна с това как бях квалифицирана  - E-Burgas.com
Снимка: Фейсбук

Приемам решението на министъра на околната среда и водите Асен Личев, който ме освободи от поста директор на РИОСВ-Бургас. Не съм съгласна обаче с начина, по който бях квалифицирана.  За мен той е обиден, предвид опита, който имам и професионалния ми път в РИОСВ-Бургас, където за вече близо 20 години от експерт, през началник отдел до директор през последните 10 месеца.

Това заяви вече бившият директор на РИОСВ-Бургас Детелина Иванова, която вчера бе освободена от поста си. 

Като мотиви министър Личев изтъкна заповед, подписана от бившия министър Емил Димитров за изменение на режима в „Каваците“. Твърдението е, че тази заповед е съставена за да узакони незаконно строителство, което се намира в защитената територия. Според Детелина Иванова министърът вероятно е подведен, за да вземе това решение.

"Министър Личев не пожела да се срещне лично с мен, той не е чул моите аргументи и мотиви да направя това предложение и затова смята, че той донякъде е подведен. Аз съм работила дълго време в РИОСВ-Бургас професионално и отговорно, прилагайки законите в интерес на опазване на околната среда и водите. Хората от професионалните ми среди ме познават достатъчно добре, подкрепиха ме и казаха, че са готови да работят с мен и занапред, независимо на каква позиция съм" заяви още Детелина Иванова. 

Тя допълни, че старата й длъжност "Началник отдел" е запазена в случай, че иска да се върне, но тя няма да се възползва от това си право. 

Коментари

Още от последните новини