Депутат от ДПС: Имаше няколко опита за покушение срещу Доган

Депутат от ДПС: Имаше няколко опита за покушение срещу Доган - E-Burgas.com


Не само един, а няколко опита за покушение е преживял през годините почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Това разкри депутатът от движението Ерджан Ебатин по бТВ. Затова е била назначена и охраната му от НСО през последните 11 години и това е било не по негово желание, обясни той.

Опитите за посегателство върху първия лидер и създател на ДПС са датирали, както преди публично известния атентат от 2013 г. в НДК, така и след това. Използван  е бил дори и "калашник" - такъв е бил намерен от НСО в близост до имота на Доган в "Бояна", разкри още народният представител. Ебатин беше категоричен, че някой има интерес от отстраняването на Доган, заради влиянието му върху 500 000 души, които по традиция подкрепят ДПС. Така че, по думите му, охраната е въпрос на опазване на националната сигурност и националния суверенитет.

Депутатът не очаква нищо особено да се случи на "Росенец" днес. Той смята, че ако имотът там не беше на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, никой нямаше да обърне внимание, но в случая се търси асоциация, за да се спечелят политически дивиденти. Ебатин уточни, че НСО е преценила сама на какво отстоянието от имота да отцепи зона за сигурност.

По повод репликите, които си размениха премиер и президент по адрес на "Шиши", Ебатин беше категоричен, че такъв човек не познава, а подобен език не върви да бъде използван от държавници.

След уточнението на водещата, че става въпрос за Делян Пеевски, Ерджан Ебатин възкликна: "Това е уличен език, който не подхожда на нито един държавник в България. И премиер, и президент трябва да говорят аргументирано и сериозно".

По думите на народния представител Пеевски е успешен бизнесмен.

"Делян Пеевски развива бизнес не само в България, а и в други страни", каза той. " Не можеш да обвиняваш един човек, че развива успешен бизнес, за неговите качества. Аз съм убеден, че заради неговите качества на добър бизнесмен той може да си партнира с всеки кабинет на България", коментира Ебатин.

За обвинението на премиера, че е редил кабинети на президента, и контраатаката на Румен Радев, че Бойко Борисов на него е давал милиарди за обществени поръчки, депутатът от ДПС контрира: "Някой може ли да докаже това, или е просто така казано, за да прозвучи по някакъв начин? Не можеш да обвиняваш бизнесмен, който е дал 10 милиона дарения за 70 болници в страната и общини, на един човек, който е дарил писиар тестове и продължават тези дарения. И за това няма никаква конкретика, това са просто приказки, които нямат доказателствена част", възмути се още народният представител от ДПС.

Ерджан Ебатин прогнозира, че вотът на недоверие няма да мине, но кабинетът ще претърпи силна промяна следващата седмица. И припомни, че за разлика от днешните лозунги на протестите, от ДПС говорят за демонтаж на кабинета още от първия ден на съставянето му.

Свързани статии
Президентът кани ДПС на консултации Румен Радев няма намерения да сменя шефа на НСО Мустафа Карадайъ ще е кандидат за президент от ДПС Депутат от ДПС: По Южното Черноморие има хиляди постройки без документация, Росенец е политически PR Тошко Йорданов и Мустафа Карадайъ останаха резервирани след срещата на ДПС и ИТН "Има такъв народ" ще разговарят днес с ДПС "Демократична България" е против правителство с участие на ДПС ГЕРБ все пак взе битката за област Бургас, ДПС изпревари БСП Първи резултати: ГЕРБ и ИТН са на кантар за първото място, БСП и ДБ за третото Официално: Нефтохимик с нов старши треньор и генерален спонсор
Тагове
Ахмед Доган ДПС НСО
Коментари

Още от последните новини