Дани Джеймс съжалявал за постъпката си, но остава в ареста

Дани Джеймс съжалявал за постъпката си, но остава в ареста - E-Burgas.com
Снимка: 24 часа

Съдът в Несебър остави за постоянно в ареста 27-годишния английски турист Дани Джеймс, който нападна възрастен мъж с бастун в хотел в Слънчев бряг.

Районен съд – Несебър счете, че от събраните доказателства по делото до този момент, може да се направи обосновано предположение, че Дани К. е автор на престъплението, в извършването на което е обвинен. От приложената справка за съдимост се установява, че обвиняемият не е осъждан. Независимо от това, в своето определение съдът взе предвид „начина и интензитета, както и проявената упоритост при извършването на деянията". Съдебната инстанция счете, че е налице реална опасност, ако Дани бъде освободен да извърши престъпление. Обвиняемият заяви в съдебното заседание, че по време на случилото се е употребил алкохол.

Съдът счете, че е налице и последната предвидена в закона предпоставка за вземане на най-тежката мярка „Задържане под стража" спрямо обвиняемия, а именно – наличието на реална опасност същият да се укрие, в случай, че не бъде задържан. Обвиняемият няма регистриран адрес на територията на страната, на който да бъде призован за предстоящите действия по разследване. След случилото се, британският гражданин се е спуснал от петия до първия етаж по колоната, счупил е витрината на стая за гости на първия етаж и е влязъл в нея, като впоследствие е бил задържан от органите на реда.

Районен съд – Несебър взе предвид и обстоятелството, че разследването е в самото начало, предстоят процесуално следствени действия, за което се изисква личното участие на обвиняемия.

Определението на Районен съд – Несебър може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд – Бургас.

Коментари

Още от последните новини