Covid-19 взе още една жертва, почина жена на 90 години

Covid-19 взе още една жертва, почина жена на 90 години - E-Burgas.com

Нова жертва на коронавируса регистрираха от кризисния щаб. Днес в "Пирогов" издъхна и най-възрастната жертва на COVID-19 в България - жена на 90 години с редица хронични заболявания.

Пациентката е страдала от диабет, сърдечна недостатъчност, хронична обструктивна белодробна болест и други придружаващи диагнози, съобщиха от здравното министерство.

С нейната смърт жертвите на заразата у нас станаха 22.

Общо 549 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 8 нови случаи, като всички те са в София. Лабораториите продължават да работят по подадените проби.

201 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 26 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

По отношение на общата картина - към 6 април: 313 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 236 на жени. Средната възраст на лицата, при които е доказана коронавирусна инфекция, е 47,7 години.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 30 души, от които 7 медици от Спешна помощ в София.

Коментари

Още от последните новини