Четири акта в Бургаско за незаконна дървесина, масови проверки в цялата страна

Четири акта в Бургаско за незаконна дървесина, масови проверки в цялата страна - E-Burgas.com

В периода на интензивно снабдяване на населението с дърва за огрев за предстоящия отоплителен сезон, на територията на цялата страна горските служители извършват засилени проверки за законността придобита дървесина. 

Четири акта по Закона за горите съставиха горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Бургас, за установени нарушения от 5 до 8 октомври. За периода служителите от дирекцията извършиха общо 186 проверки на сечища, обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, товарни моторни превозни средства,  риболовци, физически лица.

Служителите на Регионална дирекция по горите – Пазарджик, само за един ден, при проведена съвместна акция с РУ на МВР – Велинград, задържаха 20 кубика дърва за огрев и две моторни превозни средства, транспортиращи незаконна дървесина. Установените нарушения са в селата Драгиново и Дорково при проверки в частни домове и на моторни превозни средства. Образувани са три досъдебни производства. 

Свързани статии
Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Над 60 експерти се включиха в Националното съвещание по стопанисване на горите Горски задържаха камион с незаконна дървесина с Горно Езерово Всички партии в парламента внесли законопроект за намаление на бензина с 1 лв. Пожарът в Родопите погълнал над 10 хил. декара гори Започва профилактика на шахтите в бургаските комплекси и квартали Зимното поддържане на пътищата щяло да бъде гарантирано
Тагове
горски агенция по горите акт гори незаконна дървесина
Коментари

Още от последните новини