Четири акта в Бургаско за незаконна дървесина, масови проверки в цялата страна

Четири акта в Бургаско за незаконна дървесина, масови проверки в цялата страна - E-Burgas.com

В периода на интензивно снабдяване на населението с дърва за огрев за предстоящия отоплителен сезон, на територията на цялата страна горските служители извършват засилени проверки за законността придобита дървесина. 

Четири акта по Закона за горите съставиха горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Бургас, за установени нарушения от 5 до 8 октомври. За периода служителите от дирекцията извършиха общо 186 проверки на сечища, обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, товарни моторни превозни средства,  риболовци, физически лица.

Служителите на Регионална дирекция по горите – Пазарджик, само за един ден, при проведена съвместна акция с РУ на МВР – Велинград, задържаха 20 кубика дърва за огрев и две моторни превозни средства, транспортиращи незаконна дървесина. Установените нарушения са в селата Драгиново и Дорково при проверки в частни домове и на моторни превозни средства. Образувани са три досъдебни производства. 

Свързани статии
АПИ и МВР предупреждават за влошаване на времето, 200 снегорина ще чистят пътищата Над 500 машини чистят пътищата в страната ИАРА подкара бракониерите в Бургас с четири акта за ден (Снимки) Бургазлии ще могат да плащат глоби по електронен път Продължава подмяната на стари печки в Бургас, 89 семейства ще посрещнат зимата с екоуреди 490 снегорини обработват пътищата у нас Горски прекратиха поредната незаконна сеч Горските алармират: Бракониерите стават все по-активни! Огнеборци са спасили 50 хил. декара от пожари през 2020 Заловиха иманяри с близо 170 монети от различни епохи в Поморийско (снимки)
Тагове
горски агенция по горите акт гори незаконна дървесина
Коментари

Още от последните новини