Четири акта в Бургаско за незаконна дървесина, масови проверки в цялата страна

Четири акта в Бургаско за незаконна дървесина, масови проверки в цялата страна - E-Burgas.com

В периода на интензивно снабдяване на населението с дърва за огрев за предстоящия отоплителен сезон, на територията на цялата страна горските служители извършват засилени проверки за законността придобита дървесина. 

Четири акта по Закона за горите съставиха горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Бургас, за установени нарушения от 5 до 8 октомври. За периода служителите от дирекцията извършиха общо 186 проверки на сечища, обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, товарни моторни превозни средства,  риболовци, физически лица.

Служителите на Регионална дирекция по горите – Пазарджик, само за един ден, при проведена съвместна акция с РУ на МВР – Велинград, задържаха 20 кубика дърва за огрев и две моторни превозни средства, транспортиращи незаконна дървесина. Установените нарушения са в селата Драгиново и Дорково при проверки в частни домове и на моторни превозни средства. Образувани са три досъдебни производства. 

Свързани статии
Родните горски с призив: Не купувайте незаконна дървесина! Не бъдете част от проблема! Горските се отчетоха с 7500 проверки и 115 акта за седмица РИОСВ: Печките на дърва и въглища са основният замърсител на въздуха у нас Бургас сред петте области с опасност от пожари Големи пожари бушуват в Пловдивско Десетки бургазлии станаха част от най-новия български игрален филм (Снимки) Ученици от Морското училище карат практика на ро-ро кораба „Дружба“ (Снимки) Горивата остават под 1,80 лв. до края на лятото Хванаха трима шофьори от сметопочистващата фирма да крадат гориво Край морето няма спиране: Бургазлии налазиха плажа, първите бани са факт (Снимки)
Тагове
горски агенция по горите акт гори незаконна дървесина
Коментари

Още от последните новини