Цанко Цанков започва загрявката: Ще плува 6 часа в петък

Цанко Цанков започва загрявката: Ще плува 6 часа в петък  - E-Burgas.com

Остават броени дни до 22 август, когато бургаският плувец Цанко Цанков ще опита да подобри световния рекорд за 12-часово плуване без прекъсване в 50-метров басейн. За тази цел той ще направи една повече от сериозна тренировка в петък, 7 август. Тогава той е планирал да плува 6 часа нонстоп, за да подготви тялото си за предстоящото двойно по-голямо натоварване.

Журналистите са добре дошли да се срещнат и разговарят с Цанко в петък от 09.00 до 09.25 часа на басейн "Флора" в Морската градина на Бургас. Точно в 09.30 той ще влезе във водата за 6-часовата тренировка. После Цанко Цанков ще възстановява до 22 август, подготвяйки се повече психически и с по-леки физически упражнения.  

Досегашният световен рекорд за 12-часово плуване без прекъсване в 50-метров басейн принадлежи на Мартин Стрел. Словенецът е изминал за това време 41 200 метра през 1998 година в Женева, Швейцария.

Стартът на Цанко Цанков на 22 август ще започне в 07.30, а финалът ще е в 19.30 часа. Входът е свободен, а спортното събитие се организира с подкрепата на Община Бургас.

Свързани статии
Три български и три молдовски отбора ще се борят за Купа "Шуната" Безплатен градски транспорт и плувен маратон за празника на Созопол Отлагат плувния маратон до Света Анастасия заради лоши метеорологични условия Спортно списание разкрива непознати факти от историята на бургаското плуване Почетни граждани на Бургас подкрепиха приюта за бездомни кучета Състезатели от 6 държави ще спорят за отличията на плувния маратон "Порт Бургас 2021" Стотици се събраха за плувния маратон от "Света Анастасия" Над 80 състезатели се включват в състезание по подводни спортове „Златният делфин 2021“ "Акулите" донесоха 11 медала в Бургас, обраха овациите в Сандански (Снимки) Топ плувецът Цанко Цанков пред ново предизвикателство: Ще гони нов световен рекорд на Сейшелите
Тагове
цанко цанков плуване рекорд
Коментари

Още от последните новини