Бургазлии засадиха коледните си елхи в "Меден рудник"

Бургазлии засадиха коледните си елхи в

Бургазлии засадиха живи коледни елхи в двора на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в "Меден Рудник".

Акцията се провежда за поредна година от СНЦ "Зелена Странджа", но за първи път в най-големия бургаски квартал. Досега елхите се засаждаха в междублоковите пространство на "Братя Миладинови", като част от тях вече са големи дървета.

В инициативата вчера се включиха семейства с малки деца, които получиха инструменти и инструкции от специалисти относно правилното засаждане на дръвчетата. 

През последните години все повече хора предпочитат да внесат в дома си живо дърво, което да засадят навън след празниците, вместо пластмасови или отсечени елхии. 

 

 


 

Свързани статии
Ученици от Поморие изработиха арт инсталация на екологична тематика Европейска директива охлади ентусиазма за войната с гларусите в Бургас Бургас започва война с гларусите Бургазлии върнаха 161 тона отпадъци за рециклиране в мобилните центрове на общината Странджа олекна с няколко тона боклук след намесата на доброволците от "За Земята" Бургас и Варшава се обединяват около идеята за по-чист въздух Роботи ловят плаващи отпадъци в три бургаски пристанища Гората.бг подарява 15 хил. дръвчета в Бургас тази събота Вижте условията за безплатно извозване на строителни и едрогабаритни отпадъци Застрашени от изчезване птици са отровени край с. Тича
Тагове
екология
Коментари

Още от последните новини