Бургаските олимпийци с увреждания показаха високо спортно майсторство

Бургаските олимпийци с увреждания показаха високо спортно майсторство - E-Burgas.com

В Бургас се проведе станалият традиционен кръг от веригата турнири по плуване, вдигане на тежести и тенис на маса за хора с трайни увреждания. Той се организират от Българската параолимпийска асоциация с любезното съдействие и финансова подкрепа на Община Бургас.

Домакин е местният клуб "Джавелин". Заради въведеното през месец март извънредно положение тренировъчната дейности бе нарушена и за спортистите с дефицити бе трудно да поддържат добра спортна форма и да се явят за участие в състезания, където да се представят на висота. Въпреки това отборите бяха в пълни състави, мотивирани и готови да покажат най- върховата си форма.

Състезанията се проведоха на територията на плувен басейн "Меден рудник" и спортна зала "Никола Станчев". През първия ден се проведоха стартовете по плуване и движенията при тежкоатлетите, а през втория двубоите по тенис на маса.

Домакините не оставиха никакъв шанс на конкуренцията от  "Никея", "Траки" и "Академик" като спечелиха първото място във всички дисциплини. Женските отбори завоюваха първи места и в трите турнира, а мъжете са първи при вдигането на тежести и втори при плуването.

"Джавелин" е и с най- много спечелени медали. Победителите бяха наградени от зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева.

 

Коментари

Още от последните новини