Бургаски ученици ще дават пример за безопасност на пътя

Бургаски ученици ще дават пример за безопасност на пътя - E-Burgas.com

Ученици от V-ти до VII-ми клас от бургаските училища ще вземат участие в областна викторина "Да запазим децата на пътя" на Националната програма за безопасност на движението на подрастващите. Събитието ще се проведе на 16 април, вторник, от 10.00 часа в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино".

Отборите са от седем училища: ОУ "Елин Пелин" - Бургас,  ОУ "Княз Борис I" - Бургас, ОУ "Пейо Яворов" - Бургас , ОУ "Христо Ботев" - Сунгурларе,
ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Загорци, ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Обзор, СУ "Иван Вазов" - Поморие.

Учениците ще решават теоретичен тест, тест за първа долекарска помощ и практическа задача по темата и ще подреждат пъзели на пътни знаци. Победилият отбор от днешната викторина ще участва в 3-ти кръг от националната викторина, който ще се състои през месец май в Смолян.

Грамоти и награди са осигурени от Центровете за личностно развитие в градовете Поморие, Несебър, Средец, Сунгурларе и Бургас.

Викторината се организира от РУО - Бургас и Център за подкрепа на личностното развитие - Бургас, със съдействието на Областна дирекция на МВР - Сектор "Пътна полиция", Съюз на българските автомобилисти - Бургас и Български червен кръст -Бургас.

Коментари

Още от последните новини