Бургас се вдига на протест "Море без бетон" в защита на Алепу и другите български плажове

Бургас се вдига на протест

Мирен протест под надслов "Море без бетон" ще се проведе в Бургас утре. Недоволството на бургазлии бе провокирано от строежа на Алепу, за който РДНСК заяви миналата седмица, че е напълно законен. Според проектантът пък става дума за брегоукрепващо съоръжение, над което тепърва ще се строи хотел.

Протестът в Бургас ще се проведе утре от 18:45 часа пред сградата на РДНСК Бургас. Мястото е избрано, тъй като това е институцията в града, която е пряко отговорна за строителството по морето. 

"Вече повече от година спорният строеж предизвиква общественото възмущение. През последната седмица обаче излязоха наяве множество факти, които показаха реалните размери на случващото се, като вчера дори беше публично заявено, че "От самото начало проектът на Алепу е за курортно селище", макар че всички замесени до този момент отричаха очевидното." пишат организаторите на събитието във Фейсбук. 

Протестът е насочен и към други строежи по Черноморието, като тези в местността Корабите до Синеморец, в боровата гора над Свети Влас и други.

 

 

Свързани статии
Започва събарянето на скандалния строеж на "Алепу", оставят само подпорната част Наградиха бургаски прокурори по казуса "Алепу" ВАС окончателно: Разрешителното за строежа в местността Алепу е нищожно Мария Нейкова: Усещането за безнаказаност и отсъствие на институциите трябва да спре ВАП: Разрешението на строежа на Алепу е нищожно Продължават проверките на Алепу Служебният екоминистър: Искам да съборя строежа на Алепу, но нямам правомощия "Изправи се! Мутри вън!" искат Комисия за "Алепу" и къщата в Барселона Кметът на Бургас Димитър Николов и активът на ГЕРБ протестираха на Алепу (Видео) Общественикът Здравко Василев от Приморско с позиция срещу брат си за скандалната "Подпорна стена" на "Алепу"
Тагове
Алепу
Коментари

Още от последните новини