Бургас се вдига на протест "Море без бетон" в защита на Алепу и другите български плажове

Бургас се вдига на протест

Мирен протест под надслов "Море без бетон" ще се проведе в Бургас утре. Недоволството на бургазлии бе провокирано от строежа на Алепу, за който РДНСК заяви миналата седмица, че е напълно законен. Според проектантът пък става дума за брегоукрепващо съоръжение, над което тепърва ще се строи хотел.

Протестът в Бургас ще се проведе утре от 18:45 часа пред сградата на РДНСК Бургас. Мястото е избрано, тъй като това е институцията в града, която е пряко отговорна за строителството по морето. 

"Вече повече от година спорният строеж предизвиква общественото възмущение. През последната седмица обаче излязоха наяве множество факти, които показаха реалните размери на случващото се, като вчера дори беше публично заявено, че "От самото начало проектът на Алепу е за курортно селище", макар че всички замесени до този момент отричаха очевидното." пишат организаторите на събитието във Фейсбук. 

Протестът е насочен и към други строежи по Черноморието, като тези в местността Корабите до Синеморец, в боровата гора над Свети Влас и други.

 

 

Свързани статии
Изслушват Гешев днес, една от темите в доклада му е строителството по Черноморието Нови нарушения в разрешението за строеж на „Алепу“ Съдът решава законна ли е "подпорната стена" на Алепу Започнаха обвиненията по казуса „Алепу“ Установиха множество нарушения в Росенец, Буджака и Обзор Протестиращи отидоха на плаж пред "подпорната стена" на Алепу Граждани се стягат и за масово плажуване край подпорната стена на Алепу Съдът отложи делото за строежа на Алепу Съдът в Бургас решава за строителството на Алепу Прокуратурарта откри нарушения край Алепу, Догансарай, Созопол. Св. Влас и Аркутино
Тагове
Алепу
Коментари

Още от последните новини