Бургас продължава безплатните спортни обучения на деца

Бургас продължава безплатните спортни обучения на деца - E-Burgas.com

През 2016 г. кметът Димитър Николов изиска от спортните клубове, които ползват общинска материална база, да въведат безплатни начални обучения за деца. Тази програма продължава да е в действие и днес, така че нека родителите се запознаят с новите й параметри.

Целта е на подрастващите да бъдат предоставени още по-достъпни възможности за участие в занимания с физически упражнения и спорт, да се подобри здравният им статус, физическата и психическа дееспособност, свободното им време да се уплътни по смислен начин. Друг от търсените ефекти е откриването на млади и перспективни състезатели, които впоследствие да бъдат поощрени в развитието си.

Възползвайки се от тази програма, децата могат да се запознаят с различните спортове, с условията, предлагани от отделните клубове, и в перспектива да се запишат за постоянно, ако им хареса.

Програмата "Двигателна култура, спорт и здраве - начално обучение" се организира от Община Бургас в партньорство със спортните клубове със сключени договори с ОП "Спортни имоти". Тя е безплатна за децата, които се запишат.

ТУК МОЖЕТЕ ДА ОТКРИЕТЕ ЦЯЛАТА НАЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ

Свързани статии
Куп награди очакват феновете на евромача на Дея Волей срещу Лозана Учиха деца от Созопол, Черноморец и Атия как да се евакуират Бургаските акробати с призови места във Варна (Снимки) Дея спорт загуби първото си гостуване в Чалъндж къп 1650 бургаски деца и родители намират подкрепа в общински център Ясен е графикът за обучения на СИК в Бургас Хиляди бургаски деца бяха прегледани безплатно по общинска програма Запознават бургаските деца с правилата за безопасност на движението Организират безплатни обучения по английски за безработни и лица с увреждания в Бургас Децата от катастрофиралия автобус на "Тракия" остават в тежко, но стабилно състояние
Тагове
спорт деца обучения
Коментари

Още от последните новини