Бургас може да получи хиляди безплатни дръвчета от Гората.бг тази есен

Бургас може да получи хиляди безплатни дръвчета от Гората.бг тази есен  - E-Burgas.com

Гласувайте в анкетата и вие сами може да получите безплатно дръвче и да го засадите, където пожелаете

Бургас е един от градовете, който може да получи хиляди безплатни дръвчета от gorata.bg тази есен.

Доброволческата организация планира да засади поне 500 000 дървета тази есен и следващата пролет. Дърветата ще са плодни (над 150 000), медоносни (над 100 000), паркови, горски - за да направим България още по-красива, по-зелена, с по-чист въздух и по-добра - за хората, пчелите и животните.

От Гората.бг обаче първо искат да разберат в кои градове има най-голям интерес да бъдат засадени дръвчетата.  В първите 20 града, събрали най-много гласове, ще бъдат раздадени по над 10 000 плодни и други фиданки, директно на всеки желаещ. Резултатите ще бъдат отчетени на 22 септември. 

В момента текат две гласувания "В кои градове да бъдат дарени безплатни дръвчета" и "В кой град да бъде направена акция за засаждане".  Бургас се намира на десето място при гласуването с малко над 500 гласа в първото допитване и изостава сериозно във второто. 

"Както винаги ще намерим начин да достигнем и до колкото можем повече българи, в цялата страна, ще направим отново кампании към общини, населени места, училища, детски градини, директни към хората с куриери и други. Ще имаме и мащабни събития по засаждане и залесяване, както и други добри дела. (с тези действия ще добавим още над 250 000 дървета)" пишат от Гората.бг. 

 

Свързани статии
МОСВ призна за замърсяване край Камен бряг от заседналия кораб Намесват и прокуратурата в казуса с изсечените дървета в Бургас Омбудсманът на Бургас предлага решение на проблема със сметищата за стари гуми Искат спешно решение на проблема с мръсотията в Бургас и преливащите кошчета за смет От "Игри на волята" пак сгазиха лука, оставиха малко сметище на плажа край Царево (снимки) Общината скастри бургазлии: Не правете това след ремонт, ще има глоби! Полиция дебне за джипове край Седемте Рилски езера Творецът Божана Славкова: "Прегърната природа" е изкуство, което отива при публиката си, а не обратното Обсъдиха на високо ниво демографската криза и изсичането на горите в Странджа Зоопарк Бургас приютява четири пеликана, които не могат да оцелеят в природата
Тагове
екология
Коментари

Още от последните новини