Бургас и Батуми с нов старт на дългогодишните си отношения

Бургас и Батуми с нов старт на дългогодишните си отношения - E-Burgas.com

Бургас и Батуми ще дадат нов старт на дългогодишните си взаимоотношения. За това се договориха кметовете на двата града Димитър Николов и Арчил Чиковани. Двамата градоначалници подписаха акт за подновяване на Споразумението за установяване на приятелски отношения на сътрудничество между Бургас и Батуми.

Двата града са побратимени от 2009 г. и оттогава са реализирани много съвместни прояви в областта на икономиката, екологията и културата. Вследствие на пандемията контактите временно бяха ограничени.

По време на днешната среща бяха коментирани и нови сфери за партньорства като зелена енергия, смарт сити, енергийна ефективност, транспорт, образование.

Коментирана бе и възможността за създаване на общ туристически продукт, която би могла да се осъществи чрез фериботната връзка между двата града. Повече от 8 години се изпълняват курсове от бургаското пристанище „Порт България уест“, което улеснява и търговията. Вчера бе обявено и пускането на втора фериботна линия от и до Пристанище Бургас.

Делегацията от Батуми бе придружена от Н.Пр. Тамара Лилуашвили, посланик на Грузия в България, която активно работи за динамизиране на взаимоотношенията между двата града. 

Свързани статии
„Бургасмед“ вече има детски неотложен кабинет Георги Базотев: Конният спорт премахва колебанията, прави децата решителни Атрактивни тренировки с най-елитните коне у нас привличат бургазлии към конната база Добра новина за бургаския бизнес - отварят нови програми за безвъзмездна финансова помощ Звезден музикален рецитал очаква публиката на "Бургас и морето" Кметът Димитър Николов посреща участничките в международния конкурс Мисис Планет 2022 Идея за родители: Запишете децата си в лятната академия на НХА в Бургас Ремонт ще затрудни движението по улицата пред депото на "Бургасбус" от понеделник Линия 17А отново ще свързва "Меден рудник" и Крайморие през лятото За първи път Бургас ще е домакин на модни ревюта и голям международен конкурс в един ден
Тагове
бургас
Коментари

Още от последните новини