Бургас и Батуми с нов старт на дългогодишните си отношения

Бургас и Батуми с нов старт на дългогодишните си отношения - E-Burgas.com

Бургас и Батуми ще дадат нов старт на дългогодишните си взаимоотношения. За това се договориха кметовете на двата града Димитър Николов и Арчил Чиковани. Двамата градоначалници подписаха акт за подновяване на Споразумението за установяване на приятелски отношения на сътрудничество между Бургас и Батуми.

Двата града са побратимени от 2009 г. и оттогава са реализирани много съвместни прояви в областта на икономиката, екологията и културата. Вследствие на пандемията контактите временно бяха ограничени.

По време на днешната среща бяха коментирани и нови сфери за партньорства като зелена енергия, смарт сити, енергийна ефективност, транспорт, образование.

Коментирана бе и възможността за създаване на общ туристически продукт, която би могла да се осъществи чрез фериботната връзка между двата града. Повече от 8 години се изпълняват курсове от бургаското пристанище „Порт България уест“, което улеснява и търговията. Вчера бе обявено и пускането на втора фериботна линия от и до Пристанище Бургас.

Делегацията от Батуми бе придружена от Н.Пр. Тамара Лилуашвили, посланик на Грузия в България, която активно работи за динамизиране на взаимоотношенията между двата града. 

Свързани статии
Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г
Тагове
бургас
Коментари

Още от последните новини