БСУ домакин на международна научнаконференция (Снимки)

БСУ домакин на международна научнаконференция (Снимки) - E-Burgas.com

Вчера в БСУ се откри двудневна международна научна конференция на тема "Съвременни управленски практики XI - Интелигентната специализация в десетилетието на свързаността и автоматизацията". В работата на най-големия научен форум за годината в БСУ участват над 90 академични преподаватели от 15 висши училища и бизнес организации от България, както  и водещи изследователи и експерти от Полша, Естония, Великобритания, Турция, Черна Гора, Румъния, Чехия, Португалия, Малайзия (онлайн), Испания (онлайн), Ирландия (онлайн) и Руска федерация (онлайн).

Конференцията беше открита от зам.-ректора на БСУ проф. д-р Милен Балтов. Поздравления към участниците поднесоха проф. д.п.н. Галя Христозова, ректор на БСУ, и проф. д.н. Мария Нейкова, областен управител на Област Бургас.

Пленарни докладчици на конференцията бяха  д-р по икономика Антоанета Барес, изпълнителен директор на Национална компания „Индустриални зони“ и доц. д-р Катри-Лиис Лепик от Естония, председател на акцията по КОСТ на ЕС „Мултидисциплинарни иновации за обществени промени“.

Работата на форума е свързана с изпълнението на проект „Регионално индексиране на иновационната активност в отраслите на икономиката (ИРИСИ) - сценарии пред идентифицираните в ИСИС четири приоритетни тематични области за интелигентна специализация и мястото им в кръговата икономика“. Проектът е финансиран от Фонд „Научни изследвания“ (No КП/06/ОПР 01/4/ 21.12.2018 г.) и се ръководи от от заместник-ректора на БСУ проф. д-р Милен Балтов. Партньор на БСУ е Институтът по механика на БАН с координатор проф. д-р Костадин Костадинов. В тази връзка в рамките на работната програма участниците в конференцията посетиха Индустриалния и логистичен парк Бургас.

Международната конференцията е посветена на 30-годишнината от създаването на Бургаския свободен университет и е част от програмата на тържествата за празника.

Кметът на Община Бургас г-н Димитър Николов и областният управител проф. д.н. Мария Нейкова връчиха на ректора проф. д.п.н.Галя Христозова почетни плакети и поздравителни адреси по случай годишнината на БСУ. Кулминацията на тържествата ще бъде през м. септември 2021 година.

Галерия
Свързани статии
БСУ се присъединява към инициативата 70% ваксинирани Рекордьор: УМБАЛ Бургас обучава над 90 бъдещи лекари, медицински сестри и рехабилитатори ВХТИ създава платформа за екологична информация Химичните технологи ще са „звездата“ в кампания на ВХТИ Студенти на БСУ с награда от хакатона за градска мобилност Универститет "Проф. д-р Асен Златаров" вече приема документи за прием Бургас събра над 150 бизнесмени на конференция за онлайн търговия Планират масови тестове за ковид в университетите Спечелен е най-големият проект за иновации в Черно море Медицински преподаватели от Израел ще преподават на бургаски студенти
Тагове
бсу конференция университет
Коментари

Още от последните новини