БСУ домакин на международна научнаконференция (Снимки)

БСУ домакин на международна научнаконференция (Снимки) - E-Burgas.com

Вчера в БСУ се откри двудневна международна научна конференция на тема "Съвременни управленски практики XI - Интелигентната специализация в десетилетието на свързаността и автоматизацията". В работата на най-големия научен форум за годината в БСУ участват над 90 академични преподаватели от 15 висши училища и бизнес организации от България, както  и водещи изследователи и експерти от Полша, Естония, Великобритания, Турция, Черна Гора, Румъния, Чехия, Португалия, Малайзия (онлайн), Испания (онлайн), Ирландия (онлайн) и Руска федерация (онлайн).

Конференцията беше открита от зам.-ректора на БСУ проф. д-р Милен Балтов. Поздравления към участниците поднесоха проф. д.п.н. Галя Христозова, ректор на БСУ, и проф. д.н. Мария Нейкова, областен управител на Област Бургас.

Пленарни докладчици на конференцията бяха  д-р по икономика Антоанета Барес, изпълнителен директор на Национална компания „Индустриални зони“ и доц. д-р Катри-Лиис Лепик от Естония, председател на акцията по КОСТ на ЕС „Мултидисциплинарни иновации за обществени промени“.

Работата на форума е свързана с изпълнението на проект „Регионално индексиране на иновационната активност в отраслите на икономиката (ИРИСИ) - сценарии пред идентифицираните в ИСИС четири приоритетни тематични области за интелигентна специализация и мястото им в кръговата икономика“. Проектът е финансиран от Фонд „Научни изследвания“ (No КП/06/ОПР 01/4/ 21.12.2018 г.) и се ръководи от от заместник-ректора на БСУ проф. д-р Милен Балтов. Партньор на БСУ е Институтът по механика на БАН с координатор проф. д-р Костадин Костадинов. В тази връзка в рамките на работната програма участниците в конференцията посетиха Индустриалния и логистичен парк Бургас.

Международната конференцията е посветена на 30-годишнината от създаването на Бургаския свободен университет и е част от програмата на тържествата за празника.

Кметът на Община Бургас г-н Димитър Николов и областният управител проф. д.н. Мария Нейкова връчиха на ректора проф. д.п.н.Галя Христозова почетни плакети и поздравителни адреси по случай годишнината на БСУ. Кулминацията на тържествата ще бъде през м. септември 2021 година.

Галерия
Свързани статии
Еврокомисар Мария Габриел даде старт на инициатива в БСУ (Снимки) Бъдещи юристи от БСУ посетиха Районния съд Водещи педиатри от цялата страна идват на конференция в Бургас Студенти от 40 държави на обучение в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ученици от Украйна посетиха университет "Проф. д-р Асен Златаров" БСУ домакин на Генералната асамблея на най-големия проект за изследвания в Черно море Бургас домакин на конференция за иновациите и адаптирането на новите технологии Бъдещите юристи ще влизат в университет без приемен изпит Обмислят варианти за обединяване на университети Университет въвежда зеления сертификат за присъствено обучение
Тагове
бсу конференция университет
Коментари

Още от последните новини