Бургас домакин на конференция за иновациите и адаптирането на новите технологии

Бургас домакин на конференция за иновациите и адаптирането на новите технологии - E-Burgas.com

На 07.06.2021 г., от 09:00 часа, в Международен конгресен център – Бургас ще стартира конференцията „Digital Burgas“. Тя има за цел да подпомогне иновациите и адаптирането на новите технологии, осигурявайки взаимно допълване между публичния и частния капацитет.

Сред лекторите на събитието ще видите и чуете представители на държавната и местната власт, изявени водещи представители на бизнеса, научните среди и асоциациите в бранша, които имат отношение към отговорни и устойчиви решения за интелигентен растеж.

Организатори на конференцията са Digital Bulgaria и Община Бургас.

* Мисията на „Digital Burgas“ е:

- Да ускори използването на електронни и технологични услуги, предоставяни от администрацията и бизнеса, сред потребителите;

- Да насърчи иновационната екосистема, посредством финансови механизми, инвеститорски мрежи и осигуряване на възможности за имплементация на иновациите в градска среда;

- Да осведоми гражданите и заинтересованите страни за статуса на местното електронно управление и възможностите за създаване и развитие на концепцията за „умен град“.

- Да осигури възможност на повече компании от ИКТ бизнес екосистемата да вземат участие в дигиталната трансформация на икономиката на града.

- Да развие знанията и уменията на заетите в екосистемата, с цел разработване и създаване на електронни услуги и бази данни от публични и частни организации.

- Да оповести статуса на местното е-управление: достъпните и изцяло електронни услуги, които понастоящем се предоставят от Общината, както и бъдещите такива във фаза на разработка или имплементация, като например административни услуги, в т.ч. адресна регистрация, местни данъци и такси, образование, зелена система, култура и туризъм, градско планиране и строителен контрол, социални грижи и др.

Информация за конференцията: https://digitalburgas.bg/

Регистрацията за събитието е задължителна и се извършва през следния линк: https://digitalburgas.bg/page/registracionna-forma

Свързани статии
Водещи педиатри от цялата страна идват на конференция в Бургас БСУ домакин на международна научнаконференция (Снимки) Бургас събра над 150 бизнесмени на конференция за онлайн търговия Бой и сблъсъци след конференцията на ГЕРБ в София Националната конференция на ГЕРБ започва в 12:00 ч, граждани също са се събрали
Тагове
конференция
Коментари

Още от последните новини