Бойко Ноев: България незабавно да изпрати военна помощ на Украйна

Бойко Ноев: България незабавно да изпрати военна помощ на Украйна - E-Burgas.com

Путин вероятно ще бъде обвинен във военни престъпления. Тази война, която той поведе, това е началото на края на режима на Путин. Така че призивите за неутралитет на нашия парламент означават подкрепа за агресора. България незабавно трябва да се присъедини към всички страни, които изпращат военна помощ на Украйна, която се бори с голи ръце срещу агресора. Това заяви дипломатът Бойко Ноев в "Лице в лице" по бТВ.

Тези хора, които носят лика на Путин на гърдите си и веят руски знамена, защо тогава малка Естония, малка Литва, Латвия, които граничат пряко с Русия, защо една Финландия, която пряко граничи и има голяма граница с Русия, и е била жертва на руска агресия през войната 39-а година, когато Русия ги нападна без предупреждение. Защо тези държави имат смелостта, и техните политици и техните народи да кажат ние ще подкрепим жертвата, а България се страхува. Защо да се страхува? Нашите военни, които апелират за неутралитет, че ние нямаме ли достойнство да подкрепим жертвата? Този наш неутралитет нанася тежка щета, а това, което се разпространява: ние не трябва да се разделим, ние трябва да се обединяваме - аз не мога да се обединя с привържениците на агресора, няма как, допълни Бойко Ноев.

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Захарова заплаши НАТО с война Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия Руският патриарх призова руснаците: Не се страхувайте от смъртта! Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад Бивш военен министър: Русия се готви да признае Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област за свои територии
Тагове
Украйна
Коментари

Още от последните новини