Борисов е с положителен тест, за контактни е посочил и чужденци

Борисов е с положителен тест, за контактни е посочил и чужденци - E-Burgas.com

Час след като премиерът Бойко Борисов обяви през "Фейсбук", че е с положителен тест, Столичната регионална здравна инспекция обяви, че в момента е в ход епидемиологично проучване  предаде "Дневник".Посочва, че премиерът също е уведомил чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които са били на посещение в България и са имали среща с него в петък.
Като контактни лица той е посочили още министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов (който вече обяви, че се е самоизолирал), главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева, началник на политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ГЕРБ.

Всички, които са контактували с премиера Бойко Борисов през последните дни, ще бъдат поставени под карантина, съгласно заповедта на здравния министър, посочват от здравната инспекция.

Коментари

Още от последните новини