Болница спря прием на пациенти заради COVID-19

Болница спря прием на пациенти заради COVID-19 - E-Burgas.com
Снимка Мария Славкова/actualno.com

Сливенската болница "Хаджи Димитър" спря приема на пациенти заради 8 медици, заразени с коронавирус, съобщи bTV. Седем от тях са в отделението по гастроентерология, което беше затворено още преди 3 дни. Две деца, близки на заразени медици, също са под карантина, а детската градина, която посещават вече е затворена.

Болницата от днес е затворена за пациенти. Извършва се пълна дезинфекция. По решение на Регионалната здравна инспекция ще бъдат дезинфекцирани всички помещения, ще се вземат проби и ако са отрицателни, болницата ще отвори с нормален режим на работа. Паралелно ще върви и тестването на всички пациенти в болницата и ако те са с положителни проби, ще бъдат хоспитализирани в Инфекциозното отделение на областната болница. Още в началото кметът на града призова лечебното заведение да бъде затворено.

В събота и неделя ще бъде извършена пълна дезинфекция на болницата, ще излязат тестовете на медиците и от РЗИ имам информация, че ще се отвори, когато те се уверят, че всичко е изпълнено според изискванията, обясни кметът на Сливен Стефан Радев. По думите му в момента се изписват пациенти, за да се изпразнят отделенията, доколкото може, ще бъдат оставени тези, които не могат да бъдат изведени, които се възстановяват от операции или са в такова състояние, че не могат да бъдат изведени. Заразяват се медици, безспорно е това, но аз съм за това да се вземат всички възможни мерки, дори с риск на моменти да сме като свръхреакция. Моето мнение е, че колкото по-бързо се действа и се пресича дадена и психоза сред хората и опасност за работещите, толкова по-добре, подчерта още кметът.


 

Свързани статии
Зелена светлина за нова болница и медицински център на Онкото в Бургас Обсъдиха начините Националната детска болница да бъде изградена максимално бързо Турски пилот пострада тежко на Рали Сливен Още две отделения в УМБАЛ Бургас престават да бъдат ковид 602 пациенти преминаха през УМБАЛ-Бургас по празниците, 700 се ваксинираха Община Бургас направи първата стъпка към изграждането на детска болница Дариха лампи за безопасна дезинфекция на въздуха на бургаската болница Заради усложнената епидемична обстановка затварят кабинета за пост-ковид лечение към Белодробната болница Болницата в Айтос пред колапс, препълнена е с ковид пациенти Училище дари 1100 лв. на бургаската болница
Тагове
сливен болница
Коментари

Още от последните новини