Болница спря прием на пациенти заради COVID-19

Болница спря прием на пациенти заради COVID-19 - E-Burgas.com
Снимка Мария Славкова/actualno.com

Сливенската болница "Хаджи Димитър" спря приема на пациенти заради 8 медици, заразени с коронавирус, съобщи bTV. Седем от тях са в отделението по гастроентерология, което беше затворено още преди 3 дни. Две деца, близки на заразени медици, също са под карантина, а детската градина, която посещават вече е затворена.

Болницата от днес е затворена за пациенти. Извършва се пълна дезинфекция. По решение на Регионалната здравна инспекция ще бъдат дезинфекцирани всички помещения, ще се вземат проби и ако са отрицателни, болницата ще отвори с нормален режим на работа. Паралелно ще върви и тестването на всички пациенти в болницата и ако те са с положителни проби, ще бъдат хоспитализирани в Инфекциозното отделение на областната болница. Още в началото кметът на града призова лечебното заведение да бъде затворено.

В събота и неделя ще бъде извършена пълна дезинфекция на болницата, ще излязат тестовете на медиците и от РЗИ имам информация, че ще се отвори, когато те се уверят, че всичко е изпълнено според изискванията, обясни кметът на Сливен Стефан Радев. По думите му в момента се изписват пациенти, за да се изпразнят отделенията, доколкото може, ще бъдат оставени тези, които не могат да бъдат изведени, които се възстановяват от операции или са в такова състояние, че не могат да бъдат изведени. Заразяват се медици, безспорно е това, но аз съм за това да се вземат всички възможни мерки, дори с риск на моменти да сме като свръхреакция. Моето мнение е, че колкото по-бързо се действа и се пресича дадена и психоза сред хората и опасност за работещите, толкова по-добре, подчерта още кметът.


 

Свързани статии
Областните управители ще следят за капацитета на болниците Започва реалното планиране на новата детска болница в Бургас Ето как ще изглежда УМБАЛ-Бургас след три месеца Дадоха зелена светлина за изграждането на модерна детска болница в Бургас Ревматологията на УМБАЛ Бургас получи награда Дългоочакваният 5D скенер пристигна в Онкото (Снимки) Медицинска сестра-доброволка помага цял месец в Инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас Жестоко убийство в Сливен: Рецидивист закла свой след среднощен скандал Бургаската реанимация се сдоби с нови монитори Ямболската болница в критично положение, няма персонал
Тагове
сливен болница
Коментари

Още от последните новини