Протестиращите в Бургас: Валери Симеонов е дявол и срам за България (снимки)

Протестиращите в Бургас: Валери Симеонов е дявол и срам за България (снимки) - E-Burgas.com

"Защо Бургас не протестира? Защото хората ги е страх, че Валери ще се върне" гласи вицът на деня

Близо 50 души събра днешният протест в Бургас с искането на оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Протестът бе органзииран от майки на деца с увреждания след думите на Симеонов, който ги нарече "кресливи жени с уж болни деца".

Пред общината днес обаче освен майки се събраха и много граждани, които ги подкрепиха. Все пак на фона на ситуацията в цяла страна и най-вече в София, протестът в Бургас остана без голяма подкрепа. 

"Защо Бургас не протестира? Защото хората ги е страх, че Валери ще се върне" гласи вицът на деня, който се разпространява в социалните мрежи. 

"Бургалии подминават протеста... Изглежда, че всичко им е наред, но истинат е, че никой не е застрахован. Аз обаче съм пряко засегната като майка на дете с увреждане. С чиста съвест заявявам, че това не е човек, това е дявол. Той е срам за държавата" заяви Лилия Стойкова, която е майка на дете с увреждане по адрес на Валери Симеонов.

"Ще продължаваме да протестираме, докато Валери Симеонов си подаде оставката. Той може да е казал, че няма да го направи, но парламентът може да му я поиска. Думите му са цинизъм. Него го слуша цяла Европа, а ние сме европейска страна" заяви Недялка Гръкова, която е и организатор на протеста.

Протестиращите днес се зарекоха да се събират всеки ден, докато вицепремиерът не си подаде оставката. Те призоваха да бъдат подкрепени от повече бургазлии, тъй като думите на Валери Симеонов били обидни не само за майките на деца с увреждания, а за всички български граждани. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини