Близо 300 хил. са безработните у нас

Близо 300 хил. са безработните у нас - E-Burgas.com

297 100 са вече безработните у нас. Със 113 000 повече от миналата година по същото време. Данните са на Министерството на труда и социалната политика.

Безработицата все още се увеличава, като през последните дни са се регистрирали около 1300 души на ден в цялата страна.  Междувременно от началото на извънредното положение свободните работни места са 19 070.

Най-много са в преработващата промишленост - 4 689, след това в държавния сектор - 3724, и в търговията и ремонт на автомобили - 2180.  Според експертите темпът на нарастване на безработицата се забавя.

Най-много са в преработващата промишленост - 4 689, след това в държавния сектор - 3724, и в търговията и ремонт на автомобили - 2180.  Според експертите темпът на нарастване на безработицата се забавя.

"Това, което се случи на пазара на труда през месец март, не е установявано през последните 30 години. От условие на недостиг на работна сила и търсене във всички сектори на икономиката, за няколко дни се премина към съкращаване, затваряне на много обекти. През този месец и половина този процес продължи, но вече с едно затихване. Има и много работодатели, които обявяват работни места и се търсят хора, както в преработваща промишленост, така и в селското стопанство, и строитеолството", обясни пред Нова тв Елка Димитрова, директор на дирекция "Политика на пазара на труда и трудова мобилност".

Свързани статии
80 на сто от работещите у нас са стресирани и недоволни от заплатата Над 7000 украинци са наети на работа у нас Голяма част от бежанците у нас готови да започнат работа Област Бургас е на 11-то място в страната с 1272 лв. средна заплата 6 500 украинци търсят работа в бюрата по труда в големите градове Недостиг на персонал и по-високи заплати в курортите в навечерието на сезона Над 10 хил. са безработните в област Бургас през 2021 година Новият младежки център в Бургас търси активни млади хора за работа Филиалът на НХА в Бургас търси модели за платено позиране Високотехнологична компания назначава 50 служители в Бургас
Тагове
работа
Коментари

Още от последните новини