Близо 100 бебета родени от началото на извънредното положение в УМБАЛ-Бургас

Близо 100 бебета родени от началото на извънредното положение в УМБАЛ-Бургас - E-Burgas.com

Положението е извънредно, но раждане не можеш да отложиш. В УМБАЛ Бургас се чувстваме спокойни, всичко с нас е наред и искаме да благодарим на целия персонал за отзивчивостта и вниманието, разказаха днес Ангелина Митева и Кристина Димитрова. Двете са станали майки на 3 и 4 април, родили са нормално и съвсем скоро ще се приберат вкъщи със своите бебета.

„Нямах абсолютно никакви колебания да избера тази болница. Направих го най-вече заради многото добри отзиви за специалистите тук. Водещи за мен бяха мнения на вече родили жени, които споделят прекрасни впечатления. Епидемията от коронавирус не е повлияла на избора ми по никакъв начин", разказа Ангелина, чиято дъщеря Ивелина е родена на 4 април. „Бебето е родено нормално, доволна съм от целия екип, всичко мина много добре", сподели Ангелина.

При Кристина Димитрова раждането е протекло по-трудно, затова тя и синът й Иван ще останат в болницата по-дълго. „Избрах УМБАЛ Бургас, защото тук има специалисти от най-различни специалности, което за мен е много важно. Най-много ме впечатли наличието на много лекари тук, постоянно идват да питат как сме, вниманието от целия персонал", разказа Кристина. "Имах лекар от болницата, който ми следи бременността, но дойдох при който е на смяна. Не съм правила уговорка с никого и не съм усетила разлика в отношението, напротив", добави тя.

Двете майки споделиха, че не се притесняват от коронавируса. „Рискът навсякъде е един и същ, без значение дали е частна или държавна болница. Можеш и вкъщи да се заразиш – няма никаква гаранция за това. Спазваме всички мерки за дистанция и не се притесняваме излишно", споделиха Ангелина и Кристина.

От началото на извънредното положение – 13 март, в УМБАЛ Бургас са се родили близо 100 бебета, като в последните дни броят на ражданията се увеличава. Момчетата са повече – 57. В Родилно отделение се спазват всички противоепидемични мерки, а родилките се настаняват по една в стая, когато има възможност за това. Свижданията са забранени, но е организирано предаване на вещи от близките чрез персонала на отделението, така че младите майки да не бъдат лишени от нищо.

Изписванията на бебетата се извършват в присъствието само на майката и бащата – други роднини на територията на болницата по време на извънредното положение не се допускат.

Свързани статии
Бургас домакин на изложението "Бебе Зона" за пета предна година Започнаха първите занимания във вода за бебета в Бургас (Видео) УМБАЛ Бургас ще плаща по-ниски сметки за ток с фотоволтаичната система Д-р Казмин, УМБАЛ-Бургас: След прекаран ковид търсете ревматолог УМБАЛ-Бургас обясни защо се прави повторен ковид тест в болницата Унгарското посолство благодари на УМБАЛ-Бургас за сложен случай с чужденец На вниманието на пациентите с ревматоиден артрит – задайте въпроси на д-р Мария Недкова от УМБАЛ Бургас 267 бебета са проплакали в Несебър през 2020 Мерките остават до 21 декември Командированите медицински сестри и санитари ще продължат да работят в КОВИД отделението на УМБАЛ-Бургас
Тагове
бебета УМБАЛ-Бургас извънредно положение
Коментари

Още от последните новини