Бизнесът има 3 дни да декларира данъците си пред НАП

Бизнесът има 3 дни да декларира данъците си пред НАП - E-Burgas.com

Фирмите разполагат с три дни, за да отчетат данъците си в НАП. Срокът за деклариране на месечните и тримесечните авансови вноски за корпоративен данък изтича този четвъртък, на 15 април, напомнят от приходното ведомство.

Припомняме, че според Закона за корпоративно подоходно облагане (ЗКПО) фирмите дължат авансови вноски, които биват месечни и тримесечни. За месеците януари, февруари и март месечните суми се внасят в срок до 15 април на текущата година. За периода от април до ноември крайният срок е до 15-о число на месеца, за който се отнасят, а пък за декември срокът е до 1 декември на текущата календарна година. Тримесечните авансови вноски за първото и второто тримесечие се внасят до 15-о число на месеца, следващ тримесечието, за което се отнасят, а за третото тримесечие - в срок до 1 декември. Според текстовете по ЗКПО за четвъртото тримесечие не се прави тримесечна авансова вноска. Иначе тази седмица изтичат и няколко други важни срока.

До 14 април трябва да се подаде справка-декларация по Закона за ДДС ведно с отчетни регистри и внасяне на дължимия ДДС за данъчния период или по-точно - за месец март. До сряда трябва да се подаде и т. нар. VIES декларация (VIES е информационна система за обмен на ДДС информация между страните членки на ЕС - б.а.). Тя се дължи от тези лица, извършвали вътреобщностни доставки или участвали в доставки като посредник в тристранна операция.

През миналата седмица НАП обнови част от своя сайт, като сега всички важни срокове и информацията за тях са изписани още на заглавната страница.

Свързани статии
МВР и НАП влязоха в "Автомагистрали" Община Бургас следи всички възможни програми в подкрепа за бизнеса Имало силен сезон по Южното Черноморие, но само 40 дни Програма подпомогна над 330 морски и планински хотели Н.Пр. Джузепина Дзара: Бургас представлява интерес за италианския бизнес Хотелиери и ресторантьори ще могат да се възползват от допълителни 106 млн.лв. по ОПИК Над 90 % от бургаските дружествата и едноличните търговци вече са обявили доходите си пред НАП Правителството търси начини как да овладее скока на цената на тока Длъжници платиха над 4 млн. лв. просрочени данъци за седмица Представиха нови мерки в подкрепа на бизнеса и работещите
Тагове
НАП данъци бизнес
Коментари

Още от последните новини