Безплатни кардиологични прегледи с измерване на кръвно налягане в Бургас

Безплатни кардиологични прегледи с измерване на кръвно налягане в Бургас - E-Burgas.com

Екипът на Отделението по кардиология на МБАЛ „Бургасмед” ще отбележи Световния ден на сърцето-29-ти септември с безплатни кардиологични прегледи. Те ще се проведат на 28, 29 и 30-ти септември от 10:00 до 16:00ч. без предварително записване в специално обособен пункт в двора на лечебното заведение. По време на безплатната кампания пациентите ще могат да осъществят освен консултация с кардиолог от МБАЛ „Бургасмед“, но и да измерят безплатно кръвното си налягане. При нужда специалистите ще извършват и допълнително медико- диагностични дейности.

Cъpдeчнo-cъдoвитe зaбoлявaния ca пpичинa зa 65% oт cмъpтнocттa в Бългapия, а оĸoлo 80% oт cмъpтните cлyчaи мoгaт дa бъдaт избeгнaти чpeз ĸoнтpoлиpaнe нa pиcĸoви фaĸтopи ĸaтo пpeĸoмepнa yпoтpeбa нa aлĸoxoл, цигapи, пpиeм нa coл, липca нa физичecĸa aĸтивнocт, виcoĸи нивa нa xoлecтepoл и пoвишeнo ĸpъвнo нaлягaнe, и затлъстяване. Именно за това профилактиката е от съществено значение за ранното установяване на сърдечно-съдови аномалии и заболявания и предприемането на действия за тяхното контролиране и лечение.

 „Профилактиката е добре да се започне от 45 годишна възраст при мъжете и 50 годишна при жените като честотата на прегледите се определя от индивидуалният рисков профил“, съветват от медицинския комплекс.

Свързани статии
Още една болница изследва за C-19, "Бургасмед" разполага с бързи и PCR тестове за граждани
Тагове
Бургасмед
Коментари

Още от последните новини